Stiinta & Tehnologie

#spyker #general motors #saab

GM nu ia in considerare oferta Spyker pentru Saab

General Motors si conducerea Saab au avut o intrunire telefonica in timpul careia au discutat despre inchiderea constructorului suedez. In timpul acesteia, oficialii americani nu au adus vorba despre oferta Spyker .

In ciuda eforturilor facute de guvernul suedez si de constructorul olandez Spyker, General Motors doreste sa inchida portile Saab. Aceste informatii vin din partea unui cotidian suedez, care ofera detalii despre intalnirea Consiliului de Administrare Saab, dar si despre discutiile acestora cu GM. “Oficialii Saab au avut o scurta intalnire, iar cativa reprezentanti GM au putut lua parte la discutii prin telefon. Intreaga discutie a avut ca subiect inchiderea Saab, nicidecum noua oferta facuta de Spyker”, afirma publicatia suedeza.

Subiectul principal a fost inchiderea Saab, si de aceasta ne vom ocupa noi”, a declarat Haakan Danielsson, reprezentantul uniunii inginerilor din Suedia. Acesta a fost prezent in cadrul intalnirii si a completat cele declarate, spunand ca inchiderea Saab va dura multi ani. In ceea ce priveste noua oferta facuta de Spyker, guvernul suedez era foarte neincrezator de reusita acesteia si a inceput pregatirile pentru inchiderea Saab.

De asemenea, Maud Olofsson, ministrul pentru Intreprinderi si Energie, a declarat ca va ajuta angajatii Saab deblocand fonduri de 59.19 milioane de euro pentru crearea unor noi locuri de munca. Matts Carlsson, un analist al industriei, a declarat ca GM nu era interesata de vanzarea Saab, americanii dorind inchiderea constructorului suedez pentru a evita un eventual concurent.

Aceste afirmatii au fost contestate de Haakan Danielsson spunand: “GM vrea sa vanda Saab. Este mult mai bine sa ai de primit bani decat sa achiti costurile inchiderii unei companii”. In ceea ce priveste Spyker, Victor Muller, directorul constructorului olandez, a declarat ca este foarte greu sa lucreze, fiind presati de timp .

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea