Stiinta & Tehnologie

#opel #general motor #magna

General Motors nu vinde Opel

Reprezentantii companiei au confirmat faptul ca General Motors nu va vinde marca Opel catre canadienii de la Magna .

Decizia a fost luata de conducerea GM in urma evenimentelorr din ultimele luni care par sa imbunatateasca afacerea.

Ce inseamna pastrarea Opel

Se pare ca desi inca nesigure , locurile de munca din fabricile Opel vor ramane intacte. Pana acum, General Motors se afla in negocieri cu cei de la Magna pentru a reduce cat mai mult pierderile din mediul salarial. Se preconiza ca odata ce Magna va achizitiona Opel, vor fi concediati in jur de 600 de muncitori.

Presedintele si CEO-ul General Motors, Fritz Henderson, a declarat ca mediul de lucru in Europa s-a imbunatatit in ultima perioada si la fel s-a intamplat si cu situatia financiara a companiei care a inceput sa se stabilizeze, lucru care a facut conducerea companiei sa creada intr-o restructurare de succes.

Vestea ca GM-ul nu se va lepada de Opel a bucurat englezii, iar politicianul britanic al Partidului Laburist, Peter Mandelson , a declarat ca nu a inteles niciodata de ce compania ar fi trebuit franta, iar decizia GM este una corecta.

Germania revoltata

In tabara opusa se afla insa nemtii care sunt revoltati de aceasta masura. Guvernul german anunta ca retragerea General Motors din afarecerea cu Magna ii va costa suma imprumutata de 1,5 miliarde de euro.

Opel are in Europa un total de 54.000 de muncitori in fabricile sale, din care 25.000 lucreaza in uzinele din Germania. Decizia initiala a GM de a vinde marca Opel a fost luata dupa ce, in 2008, compania a inregistrat pierderi de 30,9 miliarde de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea