Stiinta & Tehnologie

Gameloft va realiza peste 15 jocuri pentru iPhone

In ultima vreme, internetul a fost bombardat de stiri despre iPhone. Si iata ca avalansa nu se termina aici, pentru ca Gameloft , cunoscuta companie de jocuri "casual", se implica si ea putin in viata gigantului.

In discursul tinut in timpul Game Developers’ Conference , Gameloft a facut un mare anunt si anume ca va dezvolta peste 15 titluri de jocuri pentru "mandria" Apple, bazate pe Software Development Kit-ul (SDK) iPhone-ului.

Deoarece SDK-ul a fost recent lansat, aceste jocuri vor fi disponibile doar in "magazinul de aplicatii Apple" si vor putea fi descarcate pe iPhone prin singurele solutii de conectivitate, WiFi sau EDGE. Totodata, aceste jocuri for deveni libere pentru public abia din luna iunie a acestui an.

Cum stie sa "joace" un iPhone

Te miri ca iPhone-ul stie sa fie " consola de joc "? Nu ar trebui, pentru ca pe un ecran de 3,5 inchi cu caracteristici touchscreen si un procesor bun si rapid il fac un bun "jucator". De aici putem deduce cam in ce zona se vor incadra jocurile pentru iPhone. Daca te-ai saturat sa “stropsesti” furnica pe "hartia virtuala" acum vine si adevarata distractie.

"Jocurile pentru iPhone deschid portile unei noi ere pentru gaming-ul mobil, iar acest lucru l-am asteptat si noi. iPhone-ul de la Apple a schimbat punctul de vedere al utilizatorilor, iar lansarea SDK-ului este o sansa mare pentru Gameloft sa vina cu viziunea noua si creativa pentru gaming-ul mobil", declara Michel Guillemot, presedintele Gameloft.

Compania Gameloft nu este la primul "parteneriat" cu Apple, cu ceva timp in urma ei lansand niste jocuri special create pentru iPod.

Noi mai asteptam

Vestea rea este ca, mai mult ca sigur, jocurile vor fi disponibile doar in Statele Unite, dar din moment ce iPhone-ul nu a venit oficial la noi, atunci cand fericitul eveniment va avea loc, iubitorii de jocuri pe telefon vor fi liberi sa descarce exact ce doresc.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea