Stiinta & Tehnologie

#aparat de aer conditionat portabil #centrale termice

Gadget-uri de vara de care nu stiai ca ai nevoie

În sezonul cald mintea ne stă mai puțin ca niciodată la băi fierbinți sau ceaiuri băute sub plapuma călduroasă, nu? În schimb, râvnim după răcoare, după aer curat și lucruri care ne fac să ne simțim fresh. 

Dacă iarna principala noastră căutare pe Google s-ar putea să fie „cum încălzești un spațiu mare” sau „centrale termice”, în sezonul cald lucrurile se schimbă: căutăm moduri prin care ne putem face viața mai răcoroasă. Mai respirabilă. 

Iar în acest sens, tehnologia ne ajută mai mult decât am crede; pentru că ne modernizăm continuu, aceste gadget-uri vor deveni în curând indispensabile din arsenalul nostru de vară. Tech is better.

Must Haves de vară

Să lucrezi când ceilalți sunt la piscină nu e cel mai plăcut lucru din Univers, știm - însă îți poți face zilele de vară la birou ceva mai plăcute cu gadget-urile potrivite. În traducere, cu căștile potrivite în urechi - căștile cu funcția de noise-cancelling sunt o reală necesitate astăzi. 

Pentru că trăim într-o lume plină de distrageri, cu astfel de căști vei reuși să te concentrezi sau să te relaxezi atunci când e cazul. O excursie cu avionul nu e tare plăcută atunci când vecinii de lângă conversează prea tare, nu?

 În aceeași categorie a necesităților intră și un aparat de aer conditionat portabil, pe care să îl ai mereu cu tine în geantă sau în rucsac, pentru după-amiezile mult prea călduroase la terasă. Sau pentru diminețile în care ești la job, deși ai vrea să fii la un pahar de sangria în Madrid. 

Smart movement

Dacă e vară, e momentul ideal pentru a ne pune în mișcare mai mult ca niciodată. Nu mai avem nicio scuză pentru orele petrecute doar pe canapea - mai ales că restricțiile s-au relaxat în favoarea noastră. 

Iar vara 2021 este dictată de un trend pe care garantat îl bănuiești: smart movement. Mișcare smart, adică mișcare electrică. Trotinetele electrice și bicicletele electrice devin forma preferată de transport în sezonul cald, când nu mai suntem atât de dependenți de mașină. 

Trotinetele și bicicletele electrice sunt mai mult decât o tendință tech: sunt o tendință sustenabilă, pentru că ne încurajează să lăsăm mai des mașina acasă și să mergem la birou altfel. 

Automatizare pentru relaxare

Asociem vara cu sentimentul de relaxare deplină - iar relaxarea deplină îți dă voie să uiți complet de griji. Unul dintre gadget-urile de vară de care nu știai că ai nevoie (dar care garantat o să te cucerească și la iarnă) este un sistem de tipul smart-home, care să automatizeze lucrurile pe care le faci în mod obișnuit. 

Cum ar fi să vii de la terasă la ora 23 iar întrerupătorul să pornească singur lumina când știe că urmează să descui ușa? Și aerul condiționat să pornească cu 15 minute înainte de a ajunge acasă, astfel încât să fii întâmpinat de o răcoare sublimă? Așa arată relaxarea deplină - să scapi de obiceiuri care ți-au devenit un automatism, pentru a avea parte de o viață mai simplificată. 

Și, bineînțeles, mult mai confortabilă. Playlistul tău preferat pornește singur când intri la duș și nu e nevoie să tragi draperiile atunci când te bagi în pat. În traducere? Te relaxezi cu adevărat. 

Vara este corelată cu odihna, cu starea de bine și relaxarea - chiar dacă ești la job, și nu în concediu, gadget-urile de ultimă generație sunt menite să facă fiecare zi să se simtă ca o vacanță. Aceasta este, la urma urmei, definiția a ceea ce noi numim „best living” - adică trăitul inteligent, conștient, în care nu bucurăm și fructificăm la maximum felul în care tehnologia ne reconfortează și salvează viețile. 

Sursa foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea