Stiinta & Tehnologie

Fotografii spion cu Saab 9-4X

Fotografii au reusit sa-i surprinda pe inginerii de la Saab testand noul model 9-4X dotat cu o motorizare diesel, model lansat in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Fotografii cu noul Saab 9-4X 

Dupa cum se poate observa in galeria de poze, modelul de serie va fi foarte apropiat de prototipul prezentat in ianuarie la Detroit. Constructorul suedez a pastrat pentru varianta de serie pana si acoperisul descendent din parte din fata catre spatele autoturismului.

Modelul 9-4X se bazeaza pe platforma tehnica, putin modificata, a modelului GM Theta. Cu siguranta noul model va beneficia si de sistemul de tractiune integrala XWD intalnit si pe alte modele din gama Saab.

Optiunile de motorizare ar trebui sa fie similare cu cele existente deja pe modelele Saab fiind constituite de motorizari cu 4 cilindrii si 6 cilindrii, ambele variante beneficiind de aportul unui turbocompresor.

Martorii testarii noului model 9-4X afirma ca acesta era dotat cu o motorizare diesel, cel mai probabil fiind vorba de versiunea de 250 CP dezvoltata de GM impreuna cu VM Motori. Motorizarile pe benzina ce urmeaza sa echipeze noul CUV 9-4X sunt dezvoltate de Saab.

Lansarea pe piata a noului model Saab 9-4X este planificata pentru anul 2010, acest model fiind produs la Ramos Arizpe(Mexic) impreuna cu Cadillac BRX, cu care va imparti aceeasi platforma tehnica.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea