Stiinta & Tehnologie

Ford Transit Connect vs concurenta

In 2008, doua dintre cele mai importante stiri automobilistice, ce vizau publicul roman, au avut ca subiect vehiculele comerciale.

ford transit connect va fi primul furgon, in adevaratul sens al cuvantului, asamblat in Romania dupa anii '90.

Dacia Pick Up este o alta noutate cu incidenta asupra segmentului vehiculelro comerciale

In 2007 s-au comercializat 47.061 de vehicule comerciale , dintre care 32.721 au fost cele de categorie usoara sub 3,5.

Cel mai comercializat model utilitar al anului trecut in Romania a fost, cum era de asteptat, Dacia Logan VAN .

Ford Transit Connect nu este o noutate pe piata romaneasca, modelul avand ceva vechime la nivel continental si national. Anul trecut, pentru acest model s-au onorat 506 comenzi, o valoare care respecta media pietei pentru furgoanele mici de import, dar care, cu siguranta, va creste indata ce modelul va avea certificat de nastere oltenesc. Insa Ford nu va asambla vehicule comerciale doar pentru romani, deoarece principala tinta este exportul.

Cel mai comercializat model utilitar al anului trecut, in Romania, a fost, cum era de asteptat, Dacia Logan VAN. De mentionat ca diferenta comerciala intre Dacia Logan VAN si restul concurentilor pastreaza cam aceleasi proportii ca si in cazul sedanului familist Logan si omologii sai. Totusi, aceasta valoare nu este foarte relevanta in topul vanzarilor, pentru ca nu exista un echivalent absolut din partea concurentei.

 In 2007 s-au comercializat 47.061 de vehicule comerciale, dintre care 32.721 au fost cele de categorie usoara, sub 3,5 t. Ponderea acestui segment a fost de aproximativ 10% din totalul de autovehicule comercializate anul anterior. Acest segment, chiar daca nu egaleaza dinamica pietei auto, are o evolutie constanta in ultimii ani, fiind mai strans legat de cresterea economica decat celelalte clase.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea