Stiinta & Tehnologie

#electric #transit connect #focus #ford

Ford scoate un Focus electric in 2011

Producatorul american Ford va lansa Focus in varianta electrica in 2011. Acesta va avea o autonomie de 160 de kilometri cu o singura incarcare a bateriilor.

Compania Ford si-a intetit in ultima perioada preocuparile legate de dezvoltarea vehiculelor electrice. Transit Connect va fi disponibil in versiune full-electric la sfarsitul lui 2010, urmatorul model pe lista fiind recent-lansatul Focus, a carui versiune electrica va fi lansata in 2011. Focusul electric va fi bazat pe modelul Ford Focus care a fost prezentat la salonul auto de la Detroit si care va fi disponibil la sfarsitul acestui an. Noul model electric va functiona exclusiv cu ajutorul bateriilor, ceea ce inseamna ca vom putea spune adio atat emisiilor poluante, cat si rezervorului de benzina.

Viitorul automobil ecologic al americanilor va avea o autonomie de 160 de kilometri si va putea fi incarcat de la orice priza obisnuita. Incarcarea bateriilor la o priza de 220 de volti va dura intre sase si opt ore. va dispune si de afisajul SmartGauge, similar cu cel prezent pe modelul Fusion Hybrid, care va permite soferului sa vada date despre incarcarea bateriilor si despre autonomie.

"Compania Ford este dedicata gasirii de solutii creative pentru a face cat mai folositoare clientilor, mediului si industriei intr-o maniera cat mai eficienta", declara Nancy Gioia, directorul diviziei electrice a companiei Ford.

Cititi mai multe pe AutoMartket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea