Stiinta & Tehnologie

#romania #ford kuga #lansare

Ford Kuga - un nou SUV pe piata romaneasca

Noul model poate fi comandat în variante 2x4 sau 4x4 si are un pret de pornire de 24.216 euro

Ford Kuga este un SUV compact, cu o lungime de 4,44 metri, ceea ce se traduce printr-o manevrabilitate buna, specifica claselor medie si compacta, pe de o parte, dar si prin avantajele caracteristice SUV-urilor, în speta garda la sol ridicata, siguranta sporita si, în cazul versiunilor 4x4, o tractiune mai buna în situatii diverse. Am spus „în cazul versiunilor 4x4“ pentru ca si Ford Kuga va fi unul dintre SUV-urile care vor fi disponibile atât cu transmisie exclusiv pe fata, FWD, cât si integrala, AWD, desi clientii primei categorii ar trebui sa se gândeasca de doua, chiar trei ori înainte de a cumpara o astfel de masina, indiferent de sigla pe care o poarta pe radiator.

Revenind la Kuga, din primele informatii si la un prim contact cu masina, putem aprecia ca va fi unul dintre succesele pietei, beneficiind de un design reusit, echilibrat, din ciclul „kinetic design“, dar si de solutii tehnice suficiente pentru a face din acest model o masina performanta. Singurul minus constatat pâna acum este oferta de motoare, cu o singura optiune, 2.0 litri TDCI, de 136 CP. Si nu vorbim despre o alegere a importatorului, ci este singura configuratie fabricata de Ford. Situatia se va rezolva la sfârsitul anului, când va fi introdusa si o versiune pe benzina, 2.5 litri, 200 CP. sistemele electronice care controleaza masina nu aduc nicio inovatie în domeniu, dar acopera necesitatile fara probleme. Transmisia inteligenta de tip Haldex este cea mai importanta, împreuna cu ESP-ul care confera o stabilitate sporita pe suprafete fara aderenta.

Cititi continuarea in Saptamana Financiara

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea