Stiinta & Tehnologie

#sedond hand #hatchback #volkswagen golf #ford focus

Ford Focus este masina second-hand a deceniului

Un juriu din Marea Britanie a desemnat generatia 1998-2005 a modelului Ford Focus drept "Masina second-hand a deceniului". Modelul american a devansat mult mai popularul second hand ale deceniului. Membrii juriului, oameni cu experienta in acest domeniu, au stabilit in unanimitate ca generatia 1998-2005 a modelului Ford Focus poate fi numita "Masina SH a deceniului".

Potrivit sefului juriului, Mark Norman, Focus a reusit sa se abata radical de la normele segmentului compact in 1998, atunci cand a fost dezvaluit in premiera publicului. Premiul a fost acordat pentru aspectul practic si pretul abordabil al masinii, precum si pentru reputatia solida, popularitatea in crestere si produsele care au inspirat tot segmentul.

Totodata, Ford Focus are meritul de a fi reusit sa fure titlul unei masini conservatoare , cum a fost Volkswagen Golf. Focus a indeplinit toate criteriile consumatorilor care aveau nevoie de o masina cu cinci locuri: calitate, confort, performanta, fiabilitate , siguranta, economie si stil. In plus gama modelului a fost foarte simpla, ceea ce inseamna ca publicul a ales cu usurinta derivatul care i se potrivea.

Pentru a putea participa in cadrul concursului, modelele trebuiau sa fie vandute pe piata auto cel putin trei ani, in perioada 2000 si 2009.

La categoria "cea mai buna masina de clasa mini", titlul le-a revenit tot celor de la Ford, care au triumfat cu ajutorul vechii generatii Ka, vanduta intre 1996 si 2008. Pentru segmentul generatia 1996-2005 a modelului Volkswagen Passat a fost desemnata castigatoare, juriul catalogand-o drept un etalon de calitate si fiabilitate.

Hatchback-ul premium cel mai apreciat pe segmentul vehiculelor second-hand a fost desemnat Audi A3 produs intre anii 2003-2008. Nici generatia 2000-2006 a modelului BMW X5 nu a scapat de distinctia suprema, bineinteles pe segmentul sau. Seat a fost desemnat brandul cu cea mai mare crestere pe piata vehiculelor second-hand.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea