Stiinta & Tehnologie

#toyota #salvie #gardenia #co2 #prius

Florile Toyota reduc emisiile CO2

Inginerii de la Toyota au creat doua specii de plante care sunt capabile sa absoarba emisiile de CO2 din fabricile constructorului auto.

Cele doua flori sunt derivate din salvie si gardenia si vor fi plantate in jurul fabricii din Tsutsumi, unde este construit modelul Prius.

Emisii reduse considerabil


Cele doua plante au caracterisitici unice si anume: salvia este cunoscuta pentru absorbirea unei cantitati mai mari de emisii CO2, iar fruzele de gardenia creaza vapori de apa in aer, reducand astfel temperatura fabricii, care nu mai necesita "racire suplimentara".

Totodata, fabrica de Toyota Prius din Tsutsumi foloseste panouri solare pentru electricitate, iar multe din incaperile de aici sunt luminte prin reflexia luminii solare in panouri. Totodata, locurile care au nevoie de becuri, sunt echipate cu senzori, lumina fiind activata doar atunci cand este nevoie.

Alte masuri Toyota

Dar noile plante de salvie si gardenia care vor intra in fabricile Toyota nu sunt singurele masuri pe care compania le-a luat. Desi cei de la Toyota au fost criticati de concurenta cum ca fabricarea lui Prius este mult mai nociva decat a fost anuntat, japonezii au reusit sa reduca poluarea din interiorul fabricii cu 55% din 1990.

Totodata, reprezentantii companiei au declarat ca noile masuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon nu au fost luate dupa noul val de critici. Dimpotriva, acestea fac parte din strategia generala a companiei de protejare a mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea