Stiinta & Tehnologie

#guangzhou automobile #china #fiat

Fiat se intoarce pe piata din China

Fiat se intoarce pe piata din China si nu oricum; producatorul auto impreuna cu partenerul local, guangzhou automobile Industry Group (GAC), au demarat planul pentru construirea unei fabrici inn Hunan, provincie din centrul Chinei.

Fabrica va produce modele de familie, constructia ei va costand 733 milioane USD, iar productia de masini va incepe in 2011.

Din iulie 2009

Asocierea dintre italienii de la Fiat si cei de la Guangzhou Automobile Industry Group a fost anuntata oficial in luna iulie 2009. Fiat au luat o pauza de doi ani, dupa ce, in 2007 intelegerea cu Nanjing Auto a incetat.

Parteneriatul facut intre cele doua parti este de tip joint-venture , iar in prima faza, fabrica va produce 140.000 autovechicule pe an si pana la 220.000 motoare.

Primul model de masina care va intra in fabrica in 2011 cand  constructia va lua sfarsit, va fi un sedan Fiat Linea pentru segmentul de mijloc. Totodata, chinezii vor produce si motorul turbo Fiat de 1,4 litri.

Alte planuri

Cu parteneriatul facut Fiat va avea trei modele de automobile pe piata din China. Totodata, intelegerea avantajeaza si pe cei de la Guangzhou Automobile Industry Group care acum pot construi masini proprii cu tehnologiile Fiat.

"Ar fi imposibil pentru Fiat sa reuseasca rapid sa acapareze piata bazandu-se numai pe masinile mici, unde segmentul este foarte comptetitiv. Renasterea Fiat in China va insemna si constuirea brandului si dezvoltarea punctelor pentru dealeri"
, a declarat Wang Liusheng, un analist auto de la Merchants Securities.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea