Stiinta & Tehnologie

#fiat #general motors #powertrain polska #fiat-gm

Fiat-GM Powertrain Polska va deveni 100% proprietatea lui FIAT

Fiat-GM Powertrain Polska , fabrica poloneza de motoare diesel nascuta in urma unui joint-venture intre FIAT si General Motors, va intra curand in proprietatea completa a grupului italian.

Intre cele doua parti s-a semnat deja un acord preliminar, dupa ce americanii au hotarat – in lipsa unui control asupra managementului proiectului – ca cea mai buna solutie este cedarea pachetului de actiuni.

Sefii FIAT au declarat ca intrarea uzinei sub controlul absolut al companiei pe care o conduc va permite folosirea mai eficienta a capacitatii de productie; apropo de productie, facilitatea va asambla noul agregat de 900 cmc cu doi cilindri, programat a debuta sub capota lui 500 spre finalul anului in curs.

Intre timp, uzina situata la 350 km de Varsovia va continua sa construiasca propulsorul Multijet de 1,3 litri, ce intra atat in echiparea modelelor FIAT, cat si a celor GM-Opel.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea