Stiinta & Tehnologie

#primul trimestru #pierderi #fiat

Fiat a inregistrat pierderi, in primul trimestru al anului

Fiat, cel mai mare constructor auto din Italia, care a preluat anul trecut o participatie de 20% in cadrul Chrysler, a afisat o pierdere neasteptata in primul trimestru al acestui an.

Producatorul italian a anuntat ca nu preconizeaza vreo imbunatatire in sectorul auto , in acest an. Pierderea neta a grupului s-a redus la 25 milioane euro, de la 410 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, desi analistii prevedeau un profit net de 51,6 milioane euro, informeaza Bloomberg.

Fiat a inregistrat, in schimb, castiguri inainte de taxe, impozite si elemente exceptionale, care au atins 352 milioane euro, usor peste estimarile analistilor. Vanzarile au avansat insa cu 15%, la 12,9 miliarde euro. Zvonurile din ultima perioada indica faptul ca divizia de autoturisme Fiat doreste sa se desprinda de fabrica de camioane si echipamente agricole.

Intre timp, presedintele grupului a facut, recent, publice planurile sale pentru portofoliul de brand-uri detinut de compania italiana. Astfel, planurile cuprind lansarea a 34 de modele noi in total, dintre care 4 Ferrari, doua Maserati , mai accesibile ca pret si doua SUV-uri Alfa Romeo.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea