Stiinta & Tehnologie

#aliniere planete #planete #fenomen astronomic rar # fenomen astronomic

Fenomen astronomic rar! Il poti vedea cu ochiul liber

Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn se vor alinia si vor putea fi vazute cu ochiul liber din orice colt al lumii, dupa apusul soarelui. Fenomenul are loc in luna august, punctul maxim de vizibilitate fiind in data de 21 august.

Potrivit cercetatorului Dr. Alan Duffy (Universitatea Swinburne din Melbourne, Australia), alinierea planetelor va putea fi cel mai bine vazuta in data de 21 august.

Fenomenul astronomic va putea fi observat cu cea mai mare claritate dupa apusul Soarelui, moment in care Mercur si Venus se vor afla la cea mai mica distanta fata de astrul solar. De exemplu, Venus va fi pozitionat, la un moment dat, la un unghi de numai 10 grade fata de Soare, scrie mediafax.ro.

Venus si Jupiter vor fi cel mai usor de vazut cu ochiul liber, fiind unele dintre cele mai mari plante. Mercur, Marte si Saturn, se afla la o distanta mult mai mare fata de Terra, insa si acestea pot fi reperate cu usurinta.

Urmatorul eveniment similar se va produce in octombrie 2018.

Sursa foto: geek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea