Stiinta & Tehnologie

#Miele #electrocasnicele de cooling # NoFrost #fara decongelare #alimente congelate #produse congelate

Fara decongelare – Ce inseamna si cum iti usureaza asta viata?

Un stil de viata sanatos este bazat, in principal, pe o calitate cat mai buna a alimentelor si, deopotriva, depinde de prospetimea acestora. Iar unii dintre noi alegem sa ne bucuram si mai tarziu de ele, cu ajutorul congelarii. Dar cat de sanatos si comod este procesul opus acestuia?

 

Pro si contra congelarii

Congelarea alimentelor reprezinta un avantaj pe termen lung, intrucat durata de conservare a acestora creste semnificativ. Cu toate acestea, exista alimente precum ceapa, avocado, rosiile sau ananasul, ce nu sunt indicate procesului de congelare, intrucat proprietatile nutritive dispar odata cu aparitia straturilor de gheata. 

Mai mult, procesul de decongelare este unul lung si complicat, am putea spune, avand in vedere faptul ca exista mai multe metode prin care acesta poate fi realizat. Cateva dintre optiuni sunt:

  • Decongelarea in frigider: poate dura pana la 8 ore pentru decongelarea unui kilogram de carne rosie, 4 ore pentru decongelare unei jumatati de kilogram de carne alba si 6 ore pentru decongelarea unui kilogram de fructe sau legume.
  • Decongelarea intr-un bol cu apa: dureaza aproximativ 4 ore pentru decongelarea unui kilogram de carne rosie, 2 ore pentru jumatate de kilogram de carne alba si 1 ora pentru jumatate de kilogram de fructe sau legume.
  • Decongelarea la temperatura camerei: daca pentru fructe si legume, paine si prajituri, aceasta reprezinta o metoda eficienta, dar care poate dura pana la 3 ore, pentru alte tipuri de alimente, precum carnea rosie si alba nu este recomandata, intrucat temeperatura camerei fluctueaza, de regula, intre 18 si 24 de grade Celsius, ceea ce poate duce la dezvoltarea rapida a bacteriilor.

Tehnologie pentru prospetime

Ne putem da seama cu usurinta de faptul ca procesele clasice de decongelare necesita foarte mult timp. De aceea, tehnologia inglobata in electrocasnicele de cooling Miele impleteste si imbina perfect doua dintre cele mai importante aspecte pe care oamenii pun pret in zilele noastre: economisirea timpului si mentinerea indelungata a calitatii alimentelor.

Datorita sistemului NoFrost, nu va mai trebui sa decongelati niciodata congelatorul. Aerul rece si uscat este distribuit uniform, astfel ca in interior nu se va mai forma gheata. In plus, aceasta nu-si va face aparitia pe alimente, iar sertarele vor putea fi deschise si inchise cu usurinta, fara acel strat suparator de gheata. NoFrost ofera un nivel inalt de confort cand congelati alimente si va scuteste de necesitatea decongelarii.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producator mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatura de gatit, de coacere si de gatit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, masini de spalat vase si produse de ingrijire pentru haine si pardoseli. Acestei linii de produse i se adauga masinile de spalat vase, masinile de spalat rufe si uscatoarele pentru uz comercial, precum si aparatura de spalare-dezinfectare si sterilizare a instrumentelor destinate utilizarii in activitatile medicale si de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondata in 1899, are opt filiale de productie in Germania si cate o filiala in fiecare dintre tarile urmatoare: Austria, Cehia, China si Romania. Cifra de afaceri a companiei in anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vanzari in afara Germaniei. Miele este reprezentata prin filiale proprii si de importatori in aproape 100 de tari. Compania Miele se afla in proprietatea celei de-a patra generatie a familiei fondatoare, are o forta de munca de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajati in Germania. Sediul companiei se afla in Gutersloh/Westphalia, Germania.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea