Stiinta & Tehnologie

#telefon #retea socializare #facebook

Facebook pregateste lansarea unui telefon mobil

Ultimele zvonuri din domeniu sustin ca cei de la Facebook planuiesc crearea unei platforme software pentru un telefon mobil, dupa care, in urma unei colaborari cu un producator hardware, sa construiasca si un terminal.

O sursa citata de techcrunch.com spune ca Facebook a dorit sa faca aceasta miscare dupa ce a observant succesul inregistrat de gigantii Google si Apple cu Android, respectiv iPhone.   

Mirarea nu ar fi una foarte mare daca stam sa ne gandim ca anul trecut zvonuri similare aparusea despre Google, iar la scurt timp acesta avea sa lanseze terminalul Nexus One in colaborare cu HTC.

Detalii despre aspectul telefonului Facebook inca nu au fost facute publice, insa se zvoneste ca va fi un low cost, pretul estimativ fiind de 50 de dolari, destinat publicului tanar, si ii va permite utilizatorului sa isi integreze cu usurinta telefonul cu contul de Facebook.

Aceeasi sursa a mai declarat ca doi angajati ai companiei Facebook, Joe Hewitt si Matthew Papakipos, lucreaza in secret la acest proiect, care este necunoscut chiar si pentru cei mai multi angajati Facebook.

Hewitt a ajutat la la crearea browserului Firefox si sistemului de operare Parakey, care a fost achizitionat de Facebook in 2007, in timp ce Papakipos a condus proiectul sistemului de operare Chrome OS

Cu toate acestea, oficialii Facebook neaga zvonurile, declarand ca nu au de gand sa realizeze niciun telefon, potrivit CNN.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea