Stiinta & Tehnologie

#eliberare tantari #experiment controverat #experiment #florida #tantari

Experiment controversat: 750 de milioane de tantari modificati genetic, eliberati in Florida

 

 

 

Un experiment controversat urmeaza sa aiba loc in Florida. 750 de milioane de tantari modificati genetic urmeaza sa fie eliberati in statul american.

 

Proiectul controversat a fost aprobat de autoritatile locale din Florida Keys, in ciuda obiectiilor rezidentilor si unei coalitii de ONG-uri de mediu, relateaza CNN. Astfel, potrivit proiectului peste 750 de milioane de tatari modificati genetic urmeaza sa fie eliberati in 2021 si 2022.

 

Tantarul modificat genetic, denumit OX5034, a fost modificat pentru a produce femele care mor in stadiul de larva, cu mult inainte de a produce oua si de a creste suficient de mult incat sa muste si sa raspandeasca boli. Doar femelele de tantar musca pentru sange pentru ca au nevoie de el pentru oua, in timp ce masculii se hranesc doar cu nectar.

 

Tantarii modificati genetic au ca scop eradicatea tantarilor Aedes, raspunzatori de imprastierea numeroaselor boli precum Zika, febra denga sau febra galbena.

 

“Avand in vedere toate crizele urgente cu care se confrunta tara noastra si statul Florida – pandemia de COVID-19, nedreptatile rasiale, criza climatica – administratia a folosit banii contribuabililor si resurse guvernamentale pentru un experiment de tip Jurassic Park. Ce ar putea sa mearga prost? Nu stim, pentru ca Agentia pentru protectia mediului (n. red. – parte a guvernului federal SUA) a refuzat sa analizeze cu seriozitate riscurile de mediu”, a spus Jaydee Hanson, director de politici la Centru International pentru Evaluarea Tehnologiei si Siguranta Alimentara, intr-un comunicat emis miercuri, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea