Stiinta & Tehnologie

#ericsson #3uk #t-mobile #retele radio

Ericsson va administra retelele de acces radio 3G ale T-Mobile si 3 UK

Mobile Broadband Network Limited (MBNL) este parteneriatul prin care 3UK si T-Mobile Marea Britanie, isi coordoneaza integrarea ambilor operatori pentru retelele 3G radio (RAN).

Cei doi operatori de telefonie mobila au semnat un contract de managed services cu Ericsson, pentru implementarea si mentinerea retelei consolidate.

De la inceputul lui 2008

In ianuarie 2008, T-Mobile si 3(UK) au stabilit un parteneriat in ceea ce priveste infrastructura, cu scopul de a crea, pana in anul 2010, cea mai extinsa retea 3G din Marea Britanie.

Aceasta colaborare va asigura o acoperire aproape completa la nivel de populatie a serviciilor de tip 3G in Marea Britanie si va imbunatati considerabil puterea semnalului in-door.

Pe langa reducerea de costuri, acest parteneriat va aduce beneficii in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator si va conduce la desfiintarea unui numar de aproximativ 5000 de site-uri.

Ce spune contractul

Conform contractului, Ericsson este responsabil pentru managementul operational si de performanta al ambelor companii, in ceea ce priveste retelele 3G si infrastructura 2G RAN a T-Mobile.

Contractul, cu o durata de 4 ani, va permite MBNL sa controleze cheltuielile operationale si sa ofere servicii la un nivel inalt, intr-o perioada in care consolidarea retelelor 3G se indreapta catre o etapa masiva de dezvoltare.

"Contractul cu Ericsson reprezinta un alt pas important pentru crearea si operarea celei mai extinse retele 3G din Marea Britanie. Parteneriatul cu o companie care ofera servicii sigure si in continua dezvoltare sprijina intentia noastra de a oferi servicii de date mobile, la viteze mari, catre clien?ii din Marea Britanie", a declarat Emin Gurdenli, Chief Technology Officer pentru T-Mobile Marea Britanie.

Cel mai recent

Contractul cu Ericsson este unul dintre cele mai recente parteneriate cu furnizorii, incheiate de MBNL pentru a asigurara infrastructura retelei radio 3G si a unui contract de managed services pe 5 ani, pentru furnizarea conexiunilor de mare viteza Ethernet la 7500 de site-uri.

"Dezvoltarea retelei noastre de broadband mobil avanseaza rapid. Alaturi de Ericsson, ca partener stabil, administrarea retelelor de acces va avea un rol important in cadrul obiectivelor noastre de a furniza servicii sigure si performante", a spus Graham Baxter, CTO, 3 UK.

"Suntem mandri ca avem ocazia sa administram reteaua de acces radio pentru MBNL. Este un proiect interesant si indraznet si suntem hotarati sa contribuim la succesul companiilor fondatoare MBNL", a adaugat Mats Granryd, Managing Director, Ericsson Marea Britanie.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea