Stiinta & Tehnologie

#drive test #ford mondeo #bdt #testare

Drive test: Ford Mondeo

Am obtinut pentru realizarea unui drive test un Ford Mondeo in varianta de echipare Titanium X si cu o motorizare diesel de 2.0 TDCI ce dezvolta 140 CP. Marturisesc ca asteptam de ceva timp sa urc la volanul acestui model si nu stiam ce ganduri si asteptari sa am de la aceasta masina. De indata ce am ajuns langa ea am realizat ce urmeaza sa-mi ofere in urmatoarele zile de plimbare prin tara. Masina ne-a fost oferita prin bunavointa celor de la caroseriei sunt completate de formele farurilor si a stopurilor. Prezinta doua nervuri pe capota motorului care impreuna cu grila radiatorului, cromata si supradimensionata, impun o infatisare sportiva si agresiva noului Mondeo. Noul sedan al celor de la Ford reuseste sa imbine intr-o maniera subtila rafinamentul cu trasaturile unei sportive. Are un exterior bine inchegat si care dupa mai bine de un an de la lansarea sa oficiala in Romania inca reuseste sa intoarca privirile trecatorilor pentru a-l admira. Formele noului Mondeo realizeaza senzatia de miscare si in momentul cand stai la semafor. Trebuie sa recunosc ca inginerii de la Ford au reusit sa realizeze un design exterior care pe mine ma incanta.

Interior

Trasaturile exteriorului se regasesc si in interior. O reusita combinatie intre rafinament si sportivitate se intalneste si in habitaclul masinii. Materialele folosite la interior sunt de calitate superioara si sunt certificate anti-alergice, Ford fiind printre putinele marci de pe piata ce detin acest certificat. Finisajele interiorului sunt si ele net superioare versiunii precedente si am fost placut surprinsi sa observam ca noul Mondeo arata acum foarte competitiv in comparatie chiar cu marcile premium de pe piata.

Interiorul este unul hi-tech, in special pe versiunile de top in ceea ce priveste dotarile. Astfel modelul in versiune de dotari Titanium X, de care echipa noastra a beneficiat, prezinta intre cadranele de turometru si vitezometru de un ecran LCD gigant pe care puteti citi informatii legate de orice sistem prezent pe masina. Acesta afiseaza de la comenzile pentru sistemul de sunet, de climatizare pana la toate functiile si optiunile computerului de bord al masinii.

Consola centrala este si ea una impresionanta si foarte ergonomica. Toate butoanele sunt puse exact acolo unde trebuie, astfel fiecare reglaj pentru climatizare sau sitemul de sunet al masinii se realizeaza foarte facil. Tot pe consola centrala intalnim si butonul Ford Power ce actioneaza pornirea masinii la simpla lui apasare. Este unul dintre tehnologiile care pe noi ne-a impresionat, sa gasim in dotarea standard prezenta acestui sistem de pornire automata a motorului. Tehnologia Ford Power este foarte ingeniosa si bine pusa la punct, pornirea se realizeaza numai atunci cand soferul tine ambreiajul calcat, in caz contrar apasarea butonului Ford Power duce la actionarea contactului fara pornirea motorului.

Interiorul este unul extrem de spatios pentru cinci persoane adulte. Pasagerii din spate pot sta confortabil si dispun de un spatiu extrem de generos pentru genunchi. Scaunele cu piele Alcantara ofera o sustinere excelenta si un confort foarte pentru ocupantii acestora.

Habitaclul nu duce lipsa de spatii de depozitare ce sunt situate pe consola centrala, in usi, in spatele scaunelor din fata cat si 4 suporturi de bauturi amplasate astfel: doua in consola centrala pentru pasagerii din fata si doua in cotiera din spate.

Portbagajul lui Mondeo este mai mult decat generos si are o capacitate de stocare de 550 litri. Bagajele pentru doua persoane necesare unei calatorii de 3 zile prin tara nu ocupau mai mult de 25% din capacitatea de stocare a portbagajului. Portbagajul de care dispune Ford Mondeo este unul ideal pentru calatoriile de lunga durata sau care necesita transportul a numeroase bagaje si sunt curios daca o familie normala ar putea umple acest portbagaj chiar si pentru o vacanta de o saptamana.

Volanul este imbracat in piele si foarte placut la atingere. Prezinta insertii ce imita aluminiul cat si comenzi pentru sistemul de sunet, computerul de bord sau Cruise Control.

Dotari

La capitolul dotari versiunea testata de noi, Titanium X, sta foarte bine la toate capitolele: confort, singuranta sau diverse sisteme de ultima generatie. Dintre cele mai interesante dotari pentru confort mentionam tapiterie Alcantara, scaune fata incalzite, reglaj electric pentru scaunul soferului cu memorarea pozitiei, oglinzi reglabile si rabatabile electric inclazite, aer coonditionat automat cu reglare pentru doua zone, senzori de lumina si de ploaie, sistem de sunet Sony cu magazie de 6 CD-uri si 8 incinte acustice, scaune sport cu reglaj lombar, parbriz incalzit si sistem de spalare cu apa incalzita.

Pe langa aceste dotari intalnim si numeroase sisteme de ultima generatie precum pornirea masinii cu ajutorul butonului Ford Power, faruri autoadaptive cu tehnologie xenon si iluminare laterala, lumini insotire montate in carcasa oglinzilor laterale, Cruise Control precum si sistemul Ford Converse+ de interactiune om-masina cu ecran color de 15 cm.

Dotarile sunt unele de top pentru pachetele pe care le intalnim in ziua de astazi pe piata. Astfel farurile autoadaptive se rotesc pana la 15 grade pentru a lumina portiunea de drum in care urmeaza sa va indreptati, miscarea farurilor fiind in tandem cu miscarea volanului. Atunci cand sunteti pe loc si virati maxim de volan se aprinde becul montat in carcasa oglinzii de pe partea in care a fost rotit volanul pentru a lumina laterala respectiva.

Ecranul LCD este unul ce ofera informatii complete despre sistemul de sunet(puteti trece prin toate melodiile aflate pe CD si sa o alegeti direct pe cea pe care doriti sa o ascultati), computerul de bord(consum instant, consum mediu, kilometrii ramasi de parcurs cu combustibilul de care dispuneti, kilometrii parcursi, viteza medie) precum si anumite optiuni cum ar fi dezactivarea controlului electronic al stabilitatii. Este o interfata om-masina foarte reusit, pe care cei de la Ford au botezat-o Converse+.

Lista completa a dotarilor o puteti gasi Ford dispune si de o campanie pentru modelul Mondeo Business Edition ce are un pret de 21.170 euro cu TVA. Campania pentru Ford Mondeo Business Edition este disponibila pe pagina celor de la -+.-+=+-.+-
Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea