Stiinta & Tehnologie

#20 ani #golf g60 #volkswagen

Doua decenii de la primul Volkswagen Golf G60

Volkswagen sarbatoreste 20 de ani de la debutul pe piata al primului Golf echipat cu un motor pe benzina supraalimentat. In acest moment , constructorul din Wolfsburg ofera numeroase motoare otto supraalimentate in gama sa, acestea purtand denumiri ca TSI si TFSI.

Volkswagen Golf G60
sarbatoreste 20 de ani de la debutul pe piata. Desi cea de-a doua generatie a lui Golf era deja disponibila intr-o versiune GTI de 1.8 litri cu 4 supape pe cilindru, constructorul din Wolfsburg a echipat modelul Golf cu motorul de 1.8 litri supraalimentat cu un compresor G-Ladder in anul 1990.

Unitatea supraalimentata de 1.8 litri furniza 160 CP si 225 Nm, care ii permitea lui Golf G60 sa atinga o viteza maxima de 216 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h era realizata in doar 8.3 secunde. Pe langa noul motor supraalimentat, care debutase pe Corrado G60, Volkswagen Golf G60 beneficia si de un convertor catalitic si ABS in standard.

Continuarea pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea