Stiinta & Tehnologie

#amenda #recall #brazilia #fiat

Divizia Fiat din Brazilia, amendata pentru ca a refuzat sa faca un recall

Divizia Fiat din Brazilia a fost amendata cu 1.2 milioane de euro pentru ca au refuzat sa faca un recall al modelului Stilo.

Fiat Brazilia a fost amendata de autoritatile sud-americane cu 1.2 milione de euro pentru ca nu a rechemat in service modelul Stilo, acesta avand posibile defectiuni la rotile din spate. Masinile vizate recall-ului erau cele produse incepand cu anul 2004. Autoritatile din tara cafelei au anuntat ca opt oameni si-au pierdut viata in urma celor 30 de accidente rutiere produse din cauza defectiunilor aparute la rotile din spate ale modelelor Stilo.

Renato Oliveira, purator de cuvant al Ministrului Justitiei, a declarat ca aceasta problema a fost raportata prima oara in anul 2004. "Le-am cerut celor de la Fiat sa recheme masinile in service in 2006, 2007, 2008 si 2009, insa constructorul a sustinut ca nu este nimic in neregula cu rotile din spate si nu au efectuat recall-ul. Acesta este motivul pentru care autoritatile au amendat Fiat", a declarat Renato Oliveira.

De asemenea, este posibil ca Servicul pentru Protectia Consumatorului din Sao Paolo sa amendeze la randul lui constructorul Fiat pentru ca "au comercializat si promovat un produs despre care se stia ca este periculos". Reactia celor de la Fiat a venit imediat, acestia declarand ca vor face un recall chiar daca neaga faptul ca acea defectiune la rotile din spate exista.

Citeste mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea