Stiinta & Tehnologie

#geneva #f800 #mercedes

Divizia AMG vrea un entry-level bazat pe conceptul F800

Conceptul F800 Style, pe care Mercedes il va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, va da nastere pe viitor unui nou model entry-level in gama AMG, capabil sa se lupte cu Audi S3.

Divizia de performanta AMG are planuri mari pentru modelul care va lua nastere din conceptul F800, prezentat zilele trecute si asteptat sa debuteze live, la Geneva, saptamana viitoare. Potrivit lui Gordon Wagener, designerul sef Mercedes, conceptul F800 va da nastere unui model de serie, dar va trasa totodata si o noua filosofie pentru toate modelele constructorului din Stuttgart.

Derivatul destinat productiei va fi un entry-level in gama AMG, destinat celor care isi doresc un vehicul de performanta, insa nu pot aspira catre un C63 AMG. Strategia isi propune sa aduca mai multi clienti tineri pentru divizia de performanta, clienti care ar fi putut opta pana acum pentru un Volkswagen Golf R sau pentru un Audi S3.

Asemeni rivalilor sai din segment, modelul AMG va fi ajutat sa obtina performanta de un motor cu patru cilindri, supraalimentat, cu o capacitate de 2.0 litri si injectie directa, conectat la o transmisie automata, cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte.

Puterea va fi directionata ambelor axe cu ajutorul unui sistem de tractiune integrala complet nou, care va fi regasit mai apoi si pe viitorul SUV compact BLK, destinat sa rivalizezecu actualul BMW X1.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea