Stiinta & Tehnologie

#iluminat industrial #iluminat comercial #iluminat

Diferenta dintre iluminatul comercial si cel industial si beneficiile tehnologiei moderne

Alegerea tipului de iluminare corespunzator cu afacerea este importanta si, daca nu stii de unde sa incepi, poate fi coplesitoare. In speranta ca te vom ajuta, vom vorbi aici despre diferentele dintre iluminatul comercial si cel industrial si despre beneficiile tehnologiei moderne

Iluminatul industrial - prezentare generala

Vei avea nevoie de lumini industriale in mediile de productie precum fabricile, rafinariile sau uzinele. Iluminatul industrial este extrem de important pentru a marca zonele periculoase si a evita accidentele si trebuie corelat cu necesitatile din treren si tipul de activitate.

De asemenea, iluminatul industrial ajuta angajatii sa presteze activitatea cu precizie si sa desfasoare chiar si cele mai minutioase sarcini de productie. Intrucat instalatiile si halele de productie pot avea dimensiuni foarte mari, acest sistem de iluminare ar trebui sa fie cat mai eficient din punct de vedere energetic.

Iluminatul comercial - prezentare generala

Luminile comerciale se regasesc in medii de afaceri precum restaurantele, hotelurile, scolile sau resedintele cu mai multe apartamente. Acestea trebuie adaptate pentru a crea un ambient placut si a crea o senzatie cat mai confortabila. Totodata, trebuie sa creeze un anumit nivel de energie si sa stimuleze productivitatea.

Evolutia tehnologiei iluminatului

De-a lungul timpului, tehnologia a progresat considerabil atat in iluminarea industriala, cat si in cea comerciala, tendita fiind de crestere a beneficiilor si a performantelor si de reducere a consumului de energie si a necesitatilor de intretinere. Astfel, chiar daca investitiile initiale in noile tehnologii sunt mai mari, in timp vor aduce beneficii considerabile, dovedindu-se alegeri inteligente.

Tehnologia veche bazata pe lumini fluorescente nu numai ca este mai putin eficienta si necesita timp pentru a se incalzi, dar este si mai costisitoare. Pe de alta parte, tehnologia noua cu LED-uri este mai eficienta si consuma mai putin.

Progrese in eficientizarea consumului de energie

Intrucat s-au facut progrese considerabile in solutiile de iluminare comerciale si industiale, tendinta este de a face modificarile necesare pentru a eficientiza consumul de energie si a reduce cheltuielile. Chiar exista un suport legislativ care impune firmelor industriale si comerciale sa elimine treptat iluminare cu lampi incandescente sau cu halogen si sa adopte iluminarea cu LED care este mult mai putin costisitoare, mai calitativa si mai durabila.

Consumul de energie inregistrat de o firma industriala sau comerciala poate ajunge pana la 50% din total, iar eficientizarea iluminarii poate reduce costurile cu pana la 10%. Iluminarea comerciala sau industriala corespunzatoare are beneficii in ceea ce priveste eficienta si randamentul angajatilor, dar si din punct de vedere energetic si poate contribui la consolidarea afacerii.

Necesitati de intretinere

Indiferent daca ai nevoie de iluminare industriala sau comerciala, intretinerea este esentiala si necesita cheltuieli suplimentare. Daca vei alege sa modernizezi sistemul de iluminat si sa adopti o solutie mai eficienta si mai rentabila cum ar fi cea oferita de LED-uri, vei constata si o reducere a costurilor de intretinere.

Iluminarea moderna cu LED necesita intretinere mult mai mica decat alte sisteme de iluminat si, totodata, foloseste componente mai durabile.

Costuri de instalare

Ambele tipuri de iluminat sunt investitii costisitoare, dar, daca se vor face alegeri inteligente, se vor amortiza destul de repede. Astfel, chiar daca instalarea iluminatului cu LED costa mai mult, in timp se va economisi considerabil prin consumul de energie si costurile mai mici de intretinere.

Ai grija de afacerea ta si investeste intr-un sistem de iluminare modern care sa iti aduca beneficii si consumuri cat mai mici!

FOTO: pxfuel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea