Stiinta & Tehnologie

#nasa #descoperire planeta #exoplaneta terra

Descoperire importanta: Pamantul are "o sora" unde am putea trai in viitor

O echipa de cercetatori NASA a descoperit in afara sistemului solar o noua planeta, care demonstreaza faptul ca in galaxia noastra exista si alte "surori" ale Pamantului. Oamenii de stiinta sustin ca planeta descoperita este cam de aceeasi dimensiune cu Terra.

Noua planeta, denumita Kepler 186 f, este interesanta, sustin astronomii, datorita faptului ca are o zona temperata, unde apa poate fi lichida, iar acest lucru ar face viata posibila, potrivit Le Figaro.

In ultimele doua decenii s-au descoperit 1.800 de exoplanete, insa doar douazeci par sa fie locuibile. Aceste planete sunt insa mai mari decat Pamantul, iar cercetatorii nu stiu cu exactitate din ce material sunt ralizate.

In 2009, NASA a lansat Telescopul Kepler pentru a monitoriza, timp de cel putin patru ani, peste 100.000 de stele care seamana cu Soarele nostru si pentru a gasi planete asemanatoare cu Terra. Kepler s-a defectat anul trecut, insa rezultatele misiunii lui au fost facute publice abia in acest an.

Sursa foto: sfm.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea