Stiinta & Tehnologie

#rovinieta #drumuri nationale #benzinarie lukoil

De la 1 octombrie se circula cu rovinieta electronica

Dupa cum s-a anuntat anterior, de la 1 octombrie intra in vigoare rovinieta electronica. Drept urmare, toti cei care nu au documente ce sa ateste plata acesteia vor plati despagubiri in functie de tipul masinii pe care o conduc, in valoare de 28 pana la 1.210 euro, precum si amenzi intre 250 si 4500 lei.

Tot incepand de la 1 octombrie Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) introduce rovinieta valabila 3 luni pentru toate categoriile de vehicule, dupa cum informeaza Mediafax.

Rovinieta se poate achizitiona de la orice subunitate CNADNR, benzinarie MOL, Rompetrol, Petrom si OMV, oficiile Postei Romane, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rurieri Romania si firmele de distributie Scalla, Medina, Pasaj si Speedy.

Verficarea acesteia se va efectua fie automat, prin intermediul camerelor video din punctele fixe, fie prin intermediul echipelor de controlori.

Preturile rovinietei nu au suferit nici o modificare, iar cei care au achizionat deja o pot utiliza pana la momentul expirarii acesteia. Dupa achitarea rovinietei cumparatorul primeste un bon de casa sau factura, daca solicita, in locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

In acest moment verificarea rovinietei pe cei 16.000 de kilometri de drumuri nationale se face cu sapte camere fixe amplasate pe DN2A, DN2, DN17 (2 buc.), DN7, DN5 si DN6 si a unui numar de echipaje mixte Politie-CNADNR dotate cu terminale al caror numar nu a putut fi precizat de catre oficialii CNADNR.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea