Stiinta & Tehnologie

#filmare #camera video #telefon

De ce sa filmezi cu o camera video si nu cu telefonul?

Atunci cand vrei sa imortalizezi momente importante din viata ta, ai mereu la indemana telefonul, accesoriu devenit indispensabil. Indiferent daca faci poze sau filmezi, trebuie sa acorzi importanta calitatii imaginii. Cu toate acestea, cand ai nevoie de un continut de calitate, cu telefonul mobil nu poti obtine functii de zoom la distanta mare si nici stabilizarea imaginii nu va fi conform asteptarilor. Ce poti alege in schimb? O camera video! Iti prezentam, in acest articol, motivele pentru care merita sa filmezi cu o camera video si nu cu telefonul, dar si avantajele de care poti sa beneficiezi.

Te bucuri de o stabilizare excelenta a imaginii

Cu ajutorul camerelor video profesionale, precum camerele video Panasonic gasite pe f64.ro, vei obtine o stabilizare a imaginii mult mai buna in comparatie cu telefonul mobil sau chiar cu DSLR-ul. Pentru ca orice miscare a dispozitivului cu care filmezi poate duce la imagini neclare, timpul de expunere nu trebuie sa fie mare. Din acest motiv, doar cu o camera video performanta poti obtine cele mai clare si detaliate cadre. Cele mai bune camere video au o stabilizare a imaginii cu cinci axe Hybrid, cu focalizare buna si senzori sensibili.

Ofera functia de zoom optic la o distanta mare

Atunci cand ai nevoie de zoom optic la o distanta mare pentru filmarea unor cadre desavarsite, un telefon mobil nu iti poate fi de folos. In cazul DSLR-ului, vei avea nevoie si de obiective suplimentare, o optiune mai putin avantajoasa din punctul de vedere al pretului. Acest tip de zoom optic ofera o imagine marita, prin intermediul lentilelor, fara sa degradeze calitatea imaginii. Cu o camera video profesionala, vei evita obtinerea unei imagini pixelate. Astfel, imaginea din filmare se transforma intr-una clara si calitativa, cu accent pe intensitatea culorilor.

Este usor de manevrat

Chiar daca ai putea spune ca telefonul mobil este cel mai usor dispozitiv pentru filmat, o camera video te va ajuta sa filmezi la fel de rapid. Aceasta este conceputa astfel incat sa poata fi usor manevrata, chiar si de un incepator. Are un design placut si se poate monta pe umar, ceea ce va amplifica potentialul de inregistrare, chiar si in conditii de iluminare redusa.

Formatul imaginii este simplu de prelucrat

Fiindca iti doresti sa pastrezi amintirile filmate in imagini clare si detaliate, o camera video are avantajul de a detine un format usor de prelucrat. Cu ajutorul programelor de editare pe care le gasesti online, vei reusi sa modifici imaginea asa cum iti doresti, de pe orice calculator.

Meniul si controalele sunt optime pentru inregistrare

Totodata, camerele video Panasonic iti pun la dispozitie si butoane amplasate eficient, pentru un control rapid, elemente care lipsesc de pe telefoanele mobile. Astfel, optiunile de zoom, focalizare, viteza de expunere sau balansul de alb, pot fi obtinute prin apasarea unui singur buton de comanda manual. Totodata, se pot modifica si detalii importante care tin de contrast si claritate. Meniul este destinat si setarii sunetului, modificand volumul si eliminand zgomotele de pe fundal.

Cu o camera video profesionala, ai ocazia sa inregistrezi toate momentele de neuitat cu familia sau cu prietenii. In alegerea celui mai bun dispozitiv, ia in calcul atat aspectul estetic, cat si caracteristicile de care dispune. Calitatea imaginii, functia de zoom si usurinta in manevrare sunt doar cateva aspecte pe care sa le iei in calcul atunci cand alegi o camera video in detrimentul telefonului mobil.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea