Stiinta & Tehnologie

#studiu singuratate #studiu inteligenta #studiu fericire #cum sa fii fericit

De ce nu este bine sa fii (prea) destept. Studiu surprinzator

Persoanele deosebit de inteligente sunt mai putin fericite si tind sa traiasca in comunitati mai mici, preferand sa socializeze mai putin, arata un studiu efectuat de doi psihologi  de renume. 

Cu cât mai des oamenii inteligenţi socializează cu prietenii lor, cu atât mai nemulţumiţi de viaţă devin, este concluzia studiului realizat de cei doi psihologi - Satoshi Kanazawa, de la Şcoala Londoneză de Economie, împreună cu Norman Li, de la Universitate de Management din Singapore, care au pus în discuţie viziunea modernă conform căreia un amplu contact social face indivizii mai fericiţi. 

Totusi, exista un revers al medaliei. Cand este vorba de persoane deosebit de inteligente, nivelul de satisfactie scade in comunitatile urbane unde interactiunea cu restul societatii este mai mare, se arata in studiul publicat de Washington Post. Teoria corespunde unui concept mai vechi potrivit caruia la inceputul omenirii, membrii unei comunitati erau inconjurati de aproximativ 150 de persoane, suficient pentru ca micuta comunitate sa supravietuiasca in pace. 

Pe de alta parte, cercetătorii consideră că indivizii mai inteligenţi se pot adapta mai uşor la provocările vieţii moderne şi pot mai uşor să părăsească rădăcinile sociale ancestrale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea