Stiinta & Tehnologie

#mini cooper #dacia sandero #dacia

Dacia Sandero si Mini Cooper, masinile care se deprecieaza cel mai putin

Dacia Sandero si Mini Cooper pierd cel mai acasa .ro/ putin " title="putin">putin din valoarea initiala, potrivit unei analize a Autobild.de.

Germanii spun ca Dacia este printre masinile care se depreciaza cel mai putin in timpul folosirii.

Studiul a comparat valoarea unei masini noi cu valoarea medie cu care se vinde la mana a doua dupa 4 ani de utilizare in conditii medii.

Mini Cooper este ocupa prima pozitie in topul germanilor, deoarece pierde cel mai putin procentual. Dupa dupa 4 ani de folosire, vanzatorul unui Mini Cooper poate obtine un pret ce reprezinta 68,5% din valorea initiala.

In cifre absolute, Dacia Sandero se depreciaza cel mai greu. Modelul pierde doar 80 de dolari pe luna. Vanduta la un pret de 11.400 de euro, Dacia Sandero a pierdut doar 3.843 de euro in 4 ani, adica valoreaza 66,3% din pretul initial.

Fata de Dacia, un BMW X5 pierde 600 de euro pe luna din valoarea initiala, iar dupa 4 ani, valoreaza mai putin de 40% din pretul initial.

Studiul, citat de Capital.ro, a folosit cifra de 11.000 de km pe an pentru masinile din clasa mini si mica, 15.000 de km pe an pentru cele din clasa compacta, medie si SUV-uri compacte si 20.000 de km pentru modelele din clasele de lux, mare si SUV mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea