Stiinta & Tehnologie

#mobilitatei durabila #dezvoltare #dacia

Dacia pune umarul la dezvoltarea mobilitatii durabile

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca Dacia ia parte si are parte de evenimente importante in istoria marcii.

Dupa ca a facut senzatie la nivel mondial cu modelele sale low-cost, in special cu primul SUV, Duster, constructorul auto roman a participat la recentul Salon International al Vehiculelor Ecologice si al Mobilitatii Durabile.

Cu aceasta ocazie, intr-un stand de 300 mp, Dacia a prezentat modele care poarta semnatura " eco2 ", pentru a demonstra ca vehiculele accesibile pot fi si ecologice. Bineinteles ca la standul producatorului roman s-au aflat cel mai nou vehicul al marcii, si anume Dacia Duster si Dacia Sandero , ambele afisand un nivel al emisiilor de dioxid de carbon mai mic de 140g CO2/km.

Pentru ca  un vehicul Dacia sa poata primi semnatura „eco2”, acesta trebuie sa indeplineasca 3 criterii: sa fie produs intr-o uzina care detine certificarea ISO 14001 , sa aiba un nivel de emisii de CO2 mai mic sau  egal de 140 g/km, 95% din masa vehiculului sa poata fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata si cel putin 5% din materialul plastic sa fie material reciclat.

Dupa cum era de asteptat, Dacia Duster a atras cel mai mult atentia vizitatorilor la acest Salon (peste 100.000 de oameni in cele trei zile de desfasurare a evenimentului).

In versiunea diesel 4x2 85 CP, Dacia Duster promite emisii de numai 135 g CO2/km si un consum de 5.1 litri/100 km in ciclu mixt. Aceasta motorizare poarta, desigur, semnatura eco2, alaturi de cea diesel 4x2 110 CP, care afieaza un nivel al emisiilor de 139 g CO2/km si un consum de 5.3 litri/100 km in ciclu mixt.

Participand la acest eveniment, Dacia demonstreaza ca detine o gama de modele adaptata asteptarilor clientilor preocupati de protectia mediului inconjurator si de reducerea consumului de combustibili.

Cititi mai multe pe Auto.ro      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea