Stiinta & Tehnologie

#dacia duster #renault #franta #poluare

Dacia Duster, atacata in Franta pentru publicitate mincinoasa

Dacia Duster este nominalizata la un premiu Pinocchio de catre o asociatie ecologista franceza, care acuza producatorul de reclama mincinoasa.

Asociatiea "Les Amis de la Terre" a nominalizat Dacia la premiile Pinnochio, categoria "Greenwashing", pentru o reclama in care se spuna ca Dacia Duster este "respectoasa cu mediul".

Emisiile de CO2 ale Duster sunt peste medie la motorizarile pe benzina, astfel reclama induce clientii in eroare. Chiar daca motorizarile diesel au emisii scazute, francezii considera ca reclama este mincinoasa.

Alaturi de Dacia, au mai fost nominalizate aeroportul Beauvais, cunoscut pentru numarul mare de zboruri low-cost , compania nationala feroviara SNCF si banca Credit Agricole. Castigatorul va fi ales pe 9 noiembrie, potrivit Capital.ro.

Organizatia ecologista franceza a protestat si la standul Dacia de la Salonul Auto de la Geneva , unde mai multi reprezentantiau adus afise cu imaginea lui Claude Allegre, mentorul lor, si cu mesaje luate din discursurile lui Sarkozy, cum ar fi "Da, cresterii (economice) verzi".

Producatorul auto Renault este acuzat de ecologisti si ca a folosit fonduri obtinute de la statul francez pentru dezvoltarea de masini poluante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea