Stiinta & Tehnologie

#renault #suv #america #dacia duster

Dacia Duster ar putea ajunge in America

Unul dintre mai marii oficiali ai companiei Renault, citat de The Wall Street Jurnal, a declarat ca succesul pe care modelul Dacia Duster il va avea pe piata europena va influenta hotararea celor de la Renault de a exporta automobile in America de Nord si Asia de Sud -Est.

Gerard Detourbet, directorul programului entry-level Renaul , spune se va lua in calcul reintoarcerea pe piata din Statele Unite – absenta de mai bine de 23 de ani - insa acest lucru depinde de succesul Duster in Europa.

"Analizam oportunitatile relansarii in Statele Unite ale Americii, iar modelul care ne influenteaza aceasta decizie este SUV-ul Duster. Spre deosebire de anul 1982, cand am intrat pe piata din SUA cu un singur model, de aceasta data avem in vedere lansarea mai multor modele de familie. Cea mai potrivita linie low-cost ar fi in momentul de fata modelul Logan", sustine Gerard Detourbet.

SUV-ul Duster va beneficia de o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP, precum si doua motorizari diesel - 1.5 dCi 85 CP si 1.5 dCi 105 CP. Acesta va fi lansat in primavara anului viitor in Romania, Turcia, Algeria si Maroc. In Ucraina, Orientul Mijlociu si in unele state din Africa masina se va comercializa sub sigla Renault.

Capacitatea maxima de productie a modelului Duster la uzina din Mioveni este de 150.000 de unitati, in timp ce uzinele din Brazilia si Rusia vor putea livra pana la 100.000, respectiv 80.000 masini, a mai declarat Gerard Detourbet.

Urmariti mai jos primul video oficial al modelului Dacia Duster:

 

Dati click AICI pentru mai multe poze oficiale cu Dacia Duster.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea