Stiinta & Tehnologie

#masini #dacia duster #vanzari auto #lada niva #concurenta masini

Dacia Duster a depasit Lada Niva in Republica Moldova

Dacia Duster ocupa locul intai la capitolul vanzari autovehicule de teren noi in Republica Moldova, reusind sa se impuna in fata modelului Lada Niva. Este pentru prima oara in istoria acestei tari cand Lada Niva este surclasata de un alt model.

In prima jumatate a anului 2012 in Republica Moldova s-au vandut 11.472 de automobile, din care 2.287 au fost masini noi, cu circa 5% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

Cel mai vanduta masina noua este Dacia Logan, cu 313 unitati, fiind urmata de Chevrolet Aveo si Skoda Octavia cu 253, respectiv 79 unitati.

Mercedes E-class ocupa locul intai in topul celor mai populare masini de clasa business, pe urmatoarele doua pozitii situandu-se BMW Seria 5 si Jaguar XF.

Piata auto din Moldova este insa dominata in continuare de automobile vechi, cota acestora fiind de aproape 80 %. Aproximativ 60% din masinile vechi importate peste Prut au vechimea cuprinsa intre cinci si sapte ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea