Stiinta & Tehnologie

#dacia #renault #australia

Dacia ar putea debuta in Australia cu intarziere

Desi problema importului modelelor Dacia pe piata din nissan trebuie sa rezolve o serie de probleme de organizare inainte de a aduce marca din Mioveni si in Australia. Desi primul impediment evident al importarii modelelor Dacia in Australia era legat de mutarea comenzilor pe partea dreapta – aceeasi problema intalnita si pe piata din Marea Britanie, cea mai mare problema raman costurile de transport si distributie. Utilizarea de modele produse in Romania nu este o solutie pentru australieni deoarece transportul unui vehicul din tara noastra pana in Australia ar duce la costuri extrem de mari, care ar elimina pretul scazut al acestor modele.

Renault produce modelele construite la fabrica Dacia din Mioveni si in alte tari cum ar fi Brazilia, Rusia si chiar India prin diverse parteneriate de tip joint-venture . Solutia pentru australieni ar fi importarea modelelor Dacia produse in India sub sigla Renault de cei de la Mahindra sau chiar de fabrica Renault din tara respectiva. Fabrica Renault din India este situata in Chennai si are o capacitate de producitie suficient de mare pentru a furniza modele Logan, Sandero si chiar Duster pentru pietele din India si Australia – in functie de necesitati. In timp ce piata din India ramane doar cu Logan, australienii ar putea primi toate cele trei modele, alaturi de eventuale versiuni ale acestora, cum ar fi Logan Van , Logan Pick-up si Logan MCV .

La fel ca in cazul modelelor Sandero si Logan, Duster este construit pe platforma B0 de la Renault care a debutat in 1998 pe Clio II. Sistemul de tractiune integrala si alte elemente esentiale ale trenului de rulare sunt preluate de la Nissan X-Trail, in timp ce alte elemente provin fie din gama Dacia, fie din gama Renault. Duster va fi comercializat doar sub marca Renault pe unele piete, deoarece ar fi prea costisitoare introducerea marcii Dacia in acele tari cand Renault exista deja pe pietele respective. Primele modele Dacia cu comenzile pe partea dreapta vor aparea in anul 2012.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea