Stiinta & Tehnologie

#dacia #euro 5

Dacia adopta complet Euro 5. Motorul pe benzina 1,4i 75 CP dispare

Automobile Dacia a actualizat intreaga gama de motorizari, astfel ca toate noile autoturisme Dacia vor respecta normale de poluare Euro 5 .

Toate modelele Dacia vandute in Romania dispun acum de propulsoare care respecta normele de poluare Euro 5. Cumparatorii nu vor plati taxa de poluare pana la finele anului .

Odata cu trecerea la standardele Euro 5, Dacia a renuntat la motorul pe benzina de 1,4 litri de 75 CP, cu opt supape . Acesta a fost inlocuit complet de cel de 1,2 litri 75 CP cu 16 supape.

Normele Euro 5 au impus si scaderea puterii motorului de 1,6 litri MPI cu opt supape. Acesta va dezvolta doar 85 CP, fata de 90 CP.

Motoarele diesel Dacia de 1,5 litri dCi au beneficiat insa de o crestere a puterii de la 70 la 75 CP, respectiv de la 85 la 90 CP.

Potrivit oficialilor Dacia, citati de ZF.ro, motorizarea de 1,2 litri 16v a devenit cea mai bine vanduta, inlocuind-o in top pe cea de 1,4 litri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea