Stiinta & Tehnologie

#franta #bmw #logan #dacia

Dacia a fost in luna mai cea mai performanta marca din Franta dupa cresterea inmatricularilor

Numarul de inmatriculari noi de autoturisme Dacia din Franta a crescut de peste trei ori in luna mai , comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 10.258 de unitati, inregistrand astfel cea mai buna performanta de pe piata locala , aflata in scadere cu 11,5%, la aproape 186.340 masini.

Dacia se plaseaza, totodata, pe locul doi in randul marcilor prezente in Franta din punct de vedere al numarului de autoturisme noi inmatriculate in luna mai, fiind devansata doar de Volkswagen (VW - 11.752 de inmatriculari), potrivit Comitetului Constructorilor Auto Francezi. De altfel, singura marca pentru care inmatricularile au mai crescut este BMW (5,9%).

Constructorul auto roman ocupa, de asemenea, locul doi intre marcile straine in functie de cota de piata pentru autoturisme, care avansat, in perioada analizata, de la 1,6%, la 5,5%. Prima pozitie este ocupata tot de VW (6,3%).

Continuarea pe stiriauto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea