Stiinta & Tehnologie

# lifemode #aplicatie #telefon mobil #mobil

Cum te ajuta telefonul mobil sa ai un stil de viata mai sanatos?

Cum te ajuta telefonul mobil sa ai un stil de viata mai sanatos? Aceasta este intrebarea la care vor sa raspunda tanara echipa Lifemode.ro. Prin intermediul aplicatiei mobile Lifemode, orice utilizator isi poate selecta un stil de viata dorit si va primi sfaturi despre nutritie si sport. Aplicatia poate fi descarcata gratuit pe telefoanele Android.

 

O perioada stresanta, practicarea unui sport, reducerea timpului dedicat somnului, fumatul sau consumul de alcool – astfel de schimbari se pretrec saptamanal in vietile noastre. Iar fiecare astfel de schimbare, oricat de nesemnificativa pare, trebuie sustinuta print-o nutritie si un fitness potrivit. Acesta este obiectivul noii aplicatii Lifemode: sa ajute orice persoana sanatoasa sa inteleaga legaturile dintre stilul de viata avut, nutritie si sport.

„Citim mereu in media statistici ingrijoratoare legate de sanatatea romanilor. Asociatia Mondiala de Sanatate considera ca in tarile precum Romania, majoritatea acestor problem de sanatate sunt strans legate de stilul de viata pe care il avem. Noi ne-am decis sa schimbam putin lucrurile, macar pentru generatia mai tanara. ” a declarat Mihai Suta din echipa Lifemode.

Aplicatia se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 16 si 80 de ani si este rezultatul a unui an intensiv de cercetare si documentare. in 2014, impreuna cu un doctor farmacist de la Universitatea de Farmacie si Nutritie din Viena, au fost dezvoltate stilurile de viata pe care aplicatia le cuprinde, impreuna cu nutritia corespunzatoare. Toate informatiile se bazeaza pe cele mai recente studii din industrie si pe experienta echipei de nutritionisti din Austria.

In etapa urmatoare au fost facute teste de piata si interviuri cu potentialii consumatori, insa si cu farmacistii. Rezultatul a fost ca aplicatia Lifemode ar putea inlocui o conversatie cu farmacistul, intrucat foloseste o serie de intrebari asemanatoare pentru a identifica potentiale lipse nutritive. Utilizatorul beneficiaza astfel de un plan personalizat care include elemente nutritive, diete precum si sporturi pentru a imbunatatii un stil de viata.

In spatele aplicatiei se afla o echipa de tineri care au studiat la Universitatea de Vest din Timisoara impreuna cu programatorii din Targu Mures. Desi toate activitatile au fost coordonate din Viena, incepand cu luna Aprilie echipa va avea un birou in Bucuresti pentru a putea colabora mai usor cu nutritionistii si trainerii romani.

„Ne dorim ca aplicatia sa fie startul unei culturi de constientizare in Romania. Expertii pot contribui prin cunostiintele lor iar populatia poate avea access la informatie de ultima ora. Mai mult, este o abordare captivanta, nu simti ca lucrezi pe corpul tau ci mai degraba ca faci parte dintr-un joc. Iar la final castigi un stil de viata imbunatatit. ”, Iulia Mugescu, manager de proiect Lifemode.

Pentru detalii suplimentare legate de aplicatie, modul de accesare si de folosinta sau orice alte declaratii contactati echipa Lifemode.ro

Despre Lifecare Essentials GmbH

Lifecare Essentials GmbH a fost infiintata in Viena, Austria in vara anului 2014. Viziunea companiei este de a crea produse pentru un stil de viata mai bun. Sub Motto-ul: Observa-ti stilul de viata. Masoara-l. Transforma-l. noi cream si producem o aplicatie mobila pentru a monitoriza stilul de viata, o linie de nutrienti de ultima generatie si platforme informative online. Avand sediul principal in primul district al Vienei, organizatia isi va incepe activitatile im Romania, unde va deschide un sediu in Aprilie 2015. Compania s-a clasat in topul organizatiilor tinere inovative in 2014 in topul Pioneers, reusind sa conecteze tehnologia cu nutritia. Echipa actuala cuprinde 10 tineri si 2 consultanti cu experienta in domeniu.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea