Stiinta & Tehnologie

Cum sa economisiti carburant in vacanta

In unele cazuri economia de carburant tine de intretinerea normala a masinii(mentinerea unei presiuni adecvate in pneuri, schimbarea consumabilelor etc.) insa sunt si cateva trucuri de care trebuie sa tineti seama cand plecati in vacanta pentru a realiza un consum cat mai mic de carburant.

Am realizat o lista cu lucruri de luat in seama atunci cand va planificati o calatorie de vacanta:

Realizati un traseu pe harta

gastips_01Multi soferi se bazeaza pe spiritul lor de orientare chiar si atunci cand rateaza iesiri de pe autostrada, aleg directia gresita intr-o intersectie sau pur si simplu se ratacesc. Toate acestea conduc la un consum mai mare de carburant. Solutia pentru aceasta problema este realizarea unui traseu sau cumpararea unui GPS pentru a va ghida.

 

 

Renuntati la greutate suplimentara

gastips_02Este recomandat ca in bagaje sa luati doar lucrurile de care aveti nevoie si sa incercati sa realizati bagajul pentru portbagajul masiniii, pentru a nu fi nevoiti sa montati un nou portbagaj. Greutatea in exces precum si noul portbagaj conduc la un consum mai mare de carburant. Solutia acestei probleme este realizarea bagajului din timp si incercati sa ramaneti la bagajele ce incap in portbagajul masinii.

 

Verificati locatia unde sunteti cazat

gastips_03Majoritatea hotelurilor ieftine sunt amplasate la cativa km de orasul pe care il vizitati. Astfel trebuie sa parcurgeti zilnic o distanta destul de mare si neplanuita. Acest lucru va v-a scoate mai multi bani din buzunar pentru carburant.

 

 

Folositi transportul in comun din locul pe care il vizitati

gastips_04Nu folositi masina personala pe tot parcursul calatoriei. Cand va aflati intr-un loc pe care doriti sa-l vizitati, folositi pe cat posibil transportul in comun. Astfel economisiti carburant dar contribuiti si la reducerea emisiilor si protejati astfel mediul inconjurator.

 

 

 

Respectati limitele de viteza

gastips_05Incercati sa pastrati limitele de viteza afisate pe marginea drumului. Astfel realizati o buna economie de carburant dar puteti evita si accidente neplacute.

 

 

 

Pastrati presiunea recomandata a pneurilor

gastips_06Pneurilor cu o presiune mai mica decat cea optima realizeaza o forta de rezistenta mai mare si implicit un consum mai ridicat de carburant. Solutia este sa verificati constant presiunea pneurilor. Daca nu faceti asta saptamanal incercati inainte de plecarea in vacanta sa faceti o verificare a presiunii in pneuri.

 

 

Folositi masina cu cel mai mic consum de carburant

gastips_07Evitati sa plecati la drum cu SUV-uri si optati pentru un sedan de clasa medie sau chiar mare. Cand aveti la dispozitie mai multe masini optati pentru cea cu cel mai mic consum de combustibil .

 

 

 

Folositi mijloace de transport alternative

gastips_08Dupa ce ati ajuns la destinatie incercati sa parcati masina personala si sa o lasati acolo pana la plecare. In oras incercati sa inchiriati o bicicleta pentru transport sau chiar sa faceti miscare parcurgand distantele mai mici pe jos.

 

 

 

Efectuati o verificare completa a masinii

gastips_09Inainte sa plecati la drum este recomandata o verificare completa a masinii precum si inlocuirea consumabilelor precum filtr de aer, filtru de ulei, filtru de carburant pentru a realiza un consum mai mic de combustibil.

 

 

 

Alegeti o locatie mai apropiata de casa

gastips_10Dupa marirea excesiva a pretului carburantilor ideal ar fi sa gasisti atractiile turistice cele mai apropiate de resedinta dumneavoastra. Astfel o sa economisiti din banii aruncati pe carburant fara sa renuntati la calatorie sau la descoperirea unor noi atractii turistice.

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea