Stiinta & Tehnologie

#economie #masina #inchieriere

Cum sa economisesti la inchirierea unei masini

Inchirierea unei masini iti poate conferi libertate si flexibilitate atunci cand calatoresti, iar in unele parti ale lumii este singura cale posibila de a te deplasa.

O masina de inchiriere poate adauga uneori complicatii calatoriei tale, cum ar fi incercarea de a gasi cea mai buna masina, cu exact optiunile de asigurare de care ai nevoie.

Mai jos ai cateva dintre sfaturile noastre practice cu privire la economisirea banilor si intelegerea acordului de inchiriere pentru a evita eventualele probleme.

1. Gandeste-te cu atentie la ce fel de vehicul ai avea nevoie. Daca ai alaturi de tine copii sau o multime de bagaje, ti-ar trebui un sedan mai mare sau chiar un SUV. Daca pur si simplu vrei sa economisesti banii de inchiriere si de combustibil, vei dori poate sa-ti rezervi un model mai mic.

Dimensiunea nu este singurul factor. Cauti ceva ecologic? Comapniile de online , citeste cu atentie termenii si conditiile inainte de a confirma rezervarea. Daca faci rezervare prin telefon, intreaba agentul despre restrictii. Asigura-te ca ai inteles conditiile de rezervare. Exista o sanctiune pentru neprezentare? Cat timp va fi masina rezervata daca esti blocat in trafic in drum spre firma de inchirieri si nu ajungi la timp? Iti va fi protejata rezervarea? Exista o taxa pentru soferi suplimentari si trebuie ca numele lor sa apara in contract?

7. Pentru protectie, in caz de defectare a masinii, asigura-te ca firma are birouri in toate zonele stabilite in itinerarul tau.

8. Intotdeauna umple rezervorul  inainte de a returna vehiculul, astfel incat sa platesti doar pentru cantitatea de combustibil efectiv utilizata de tine. Incearca sa eviti statiile de carburanti de langa aeroportul unde ti-ai lasat masina - preturile tind sa fie mai mari acolo.

9. Poate parea contraintuitiv, dar sa returnezi masina mai devrme te poate costa bani. Exista companii de inchirieri care cer o taxa pe zilele "nefolosite". Desigur, returnarea masinii tarziu ar putea costa mult mai mult. De regula, firmele dau totusi o perioada de gratie de 30 de minute pana sa inceapa sa taxeze. Nu-ti ramane deci decat sa fii punctual. Inainte de a parasi vehiculul, verifica, pentru a fi sigur ca nu ai lasat in masina obiecte personale .

10. Asigura-te de asemenea ca agentul inspecteaza caroseria in prezenta ta si ca va puneti de acord cu privire la orice daune.

Daca toti pasii au fost urmati, va uram drum bun!

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea