Stiinta & Tehnologie

#alegere espressor cafea # espressor cafea #cafea

Cum sa alegi espressorul de cafea potrivit

Una din cele mai indragite bauturi este cafeaua. Aceasta reuseste sa se reinventeze mereu datorita tehnologiilor si retetelor diferite care se schimba constant.

 

Cafeaua te ajuta sa te mentii fresh in fiecare zi si este asociata cu o multime de momente frumoase petrecute acasa, la birou, cu prietenii si nu numai. Tocmai de aceea, este foarte important sa ai un espressor de calitate care sa faca o cafea delicioasa cu o simpla apasare de buton.

Avand in vedere faptul ca in prezent exista o gama foarte variata de espressoare cafea pe piata, alegerea celui mai bun espressor pentru nevoile tale, nu este una tocmai usoara. Fie ca doresti un espressor manual sau unul automat, clasic sau cu rasnita incorporata si cu sistem de spumare a laptelui, este bine sa tii cont de cateva criterii care stau la baza luarii celei mai bune decizii pentru nevoile tale.

Fata de clasicul ibric, espressorul de cafea reprezinta alegerea ideala atunci cand ne dorim o cafea concentrata si aromata. Cafeaua obtinuta la un astfel de aparat are un gust deosebit datorita faptului ca temperatura de fierbere a apei este ideala pentru obtinerea unui gust autentic, iar presiunea aparatului este cea care asigura intensitatea aromei cafelei si care contribuie la formarea unei spume catifelate. 

Tine cont de presiunea aparatului si de capacitatea rezervorului

Cu cat presiunea unui espressor de cafea este mai mare, cu atat cafeaua rezultata va fi mai concentrata. De obicei, aparatele de cafea  care folosesc capsule au presiune mai mare decat aparatele care folosesc cafea boabe sau cafea macinata.

Capacitatea rezervorului de apa, dar si a compartimentului pentru boabele de cafea sunt de asemenea importante. Atunci cand ai musafiri de exemplu sau daca ai o familie numeroasa un espressor cu un volum mai mare iti va fi de mare ajutor. Espressoarele care au la baza capsule de cafea au dimensiuni mai reduse decat cele care folosesc cafea macinata sau boabe.

Acorda atentie setarilor pe care le detine aparatul

Un alt aspect important il reprezinta setarile pe care le detine aparatul de cafea. Acestea se refera la reglarea temperaturii, intensitatea aromei, concentratia cafelei, setari de macinare a cafelei boabe si nu numai. 

Daca doresti sa savurezi si un cappuccino delicios sau un caffe latte, alege un espressor de cafea cu sistem de spumare a laptelui inclus. 

Tipuri de espressoare

Asa cum am mentionat mai sus, exista mai multe tipuri de espressoare. Alegerea modelului potrivit tine doar de gusturi si de nevoi.

Espressoarele fara pompa prepara cafeaua foarte usor si repede, pe baza aburului. 

Espressoarele manuale cu pompa sunt ideale pentru consumul casnic si in general functioneaza pe baza de cafea macinata sau cu pastile de cafea. La aceste aparate este foarte importanta intretinerea deoarece un aparat care nu este curatat la timp se va umple repede de calcar si se va deteriora.

Espressoarele cu capsule au un timp de preparare a cafelei foarte scurt, nu necesita rasnirea cafelei si au dimensiuni reduse. Cu ajutorul acestor aparate poti prepara un espresso de calitate foarte buna. Capsulele contin cafea macinata care este dozata identic, insa trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare aparat are un anumit tip de capsule. 

Espressoarele automate sunt acele aparate de cafea care au rasnita incorporata. Acestea prepara cafeaua printr-o simpla apasare de buton. Cafeaua preparata va avea un gust mai intens datorita faptului ca este proaspat rasnita. Unele modele au si rezervor de lapte inclus, astfel ca pot realiza si cappuccino sau latte machiatto. Acestea sunt foarte usor de utilizat si au meniuri si setari prestabilite. Gradul de macinare, nivelul de temperatura, precum si intensitatea aromei pot fi controlate de tine in cele mai mici detalii. 

Tine cont de nevoi

Daca ai nevoie de un espressor pentru acasa, poti opta pentru un model mai simplu si mai accesibil, manual sau semi automat. La birou insa este bine sa alegi un espressor automat deoarece acolo consumul de cafea este mai ridicat decat acasa.

Nu uita sa tii cont si de cafeaua pe care o folosesti. Intensitatea si aroma cafelei este strans legata si de tipul cafelei pe care o folosesti. Cu cat folosesti o cafea mai buna, cu atat gustul acesteia va fi mai intens si mai aromat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea