Stiinta & Tehnologie

# camera foto samsung # televizor suhd samsung # samsung electrocasnice #samsung electronics

Cum sa ai o viata smart. Inovatii in domeniul tehnologiei si electrocasnicelor

Anul acesta, Samsung pare ca si-a propus sa fie tot mai prezent in casele romanilor. Pe langa tablete, telefoane, aparate foto, producatorul sud-coreean a dezvoltat o gama de electrocasnice inteligente care transforma pe oricine intr-un maestru in alta culinara. Sau, macar, intr-un bucatar tare rapid!

Samsung și-a prezentat viziunea asupra unui mod de viață smart la European Forum 2015, care are loc la Monaco. „Samsung se concentrează pe oferirea unor experiențe captivante, iar acest lucru este posibil numai datorită atenției sporite pe care o acordăm nevoilor și dorințelor utilizatorilor noștri,” a declarat BK Yoon, președinte și CEO Samsung Electronics.

Televizoarele SUHD, nu doar smart, ci si prietenoase cu mediul

Samsung a prezentat noul televizor SUHD JS9500 de 88 inci, echipat cu tehnologie nano-cristal prietenoasă cu mediul și funcții inteligente. Televizorul SUHD aduce inovații din toate punctele de vedere oferind imagini de o calitate superioară, contrast puternic, luminozitate intensă, culori uimitoare și detalii UHD impresionante.Tehnologia de redare SUHD analizează automat luminozitatea imaginilor pentru a reduce consumul de energie, afișând în același timp un contrast excelent și luminozitate de până la 2,5 ori mai bună decât televizoarele obișnuite, dar și de două ori mai multe opțiuni de reglare a culorilor.

Tehnologia nano-cristal a televizoarelor SUHD permite transmiterea unei game variate a culorilor, redând astfel cea mai pură imagine și cea mai eficientă luminozitate disponibilă la momentul actual. Această tehnologie le oferă telespectatorilor cu până la 64 de ori mai multe nuanțe ale culorilor decât televizoarele UHD obișnuite.

Prin colaborarea cu 20th Century Fox, Samsung a optimizat conținutul disponibil pentru a corespunde standardelor premium ale calității SUHD, oferind utilizatorilor o experiență de vizionare impecabilă. Samsung a încheiat un parteneriat și cu Fox Innovation Lab pentru re-masterizarea filmului Life of Pi, special pentru televizoare SUHD, pentru livrarea unor imagini mai clare și mai vibrante.

Începând cu acest an, toată gama de televizoare Samsung Smart va fi echipată cu sistemul de operare Tizen, care permite o interconectivitate mai bună, oferind dezvoltatorilor o platformă accesibilă și stabilă pentru crearea de aplicații. În plus, Tizen le oferă utilizatorilor acces la o gamă largă și variată de conținut și servicii.

Samsung a prezentat trei noi serii de televizoare SUHD (JS9500, JS9000 și JS8500) cu dimensiuni ce variază între 48 și 88 inci, pentru ca utilizatorii să poată alege modelul care se potrivește cel mai bine cu stilul lor de viață. Televizoarele Samsung SUHD vor fi disponibile pe piața din România începând cu luna aprilie.

Electrocasnice digitale pentru o bucatarie inteligenta

Samsung continuă să inoveze în domeniul electrocasnicelor îmbinând tehnologia de ultimă generație cu design-ul premium, fiind astfel mai aproape de obiectivul de a deveni liderul pieței de electrocasnice.

Gama Samsung Chef Collection, creată pentru piața europeană include:

  • Frigiderul Kitchen Fit cu tehnologia Precise Chef Cooling, inspirat din bucătăriile profesionale;
  • Cuptorul cu tehnologia Gourmet Vapor asigură temperatura optimă pentru gust și textură perfecte. În plus, dispune și de conexiune Wi-Fi pentru a putea vedea timpul rămas din programul de gătire chiar și atunci când urmărești emisiunea preferată la televizor.
  • Elegantele plite cu inducție cu tehnologia Virtual Flame îi ajută pe utilizatori să vizualizeze nivelul de căldură și să seteze temperatura corectă;
  • Mașina de spălat vase Samsung WaterWall oferă cel mai bun proces de curățare printr-o perdea puternică de apă.

„În urmă cu un an și jumătate, Samsung a reunit cei mai buni bucătari-șefi cu echipele R&D pentru a dezvolta electrocasnice ce aduc un nou nivel de inovație și eleganță. Cu Samsung Chef Collection a venit timpul să descoperim noi posibilități în bucătărie,” a declarat BK Yoon, președinte și CEO Consumer Electronics.

„Samsung introduce inovații tehnologice în mod constant nu doar pentru a îmbunătăți stilul de viață al utilizatorilor, ci pentru a avea un impact real asupra acestora. Colaborarea cu Club des Chefs s-a materializat în electrocasnice uimitoare, care le oferă designerilor de interior inovație și calitate pentru clienții lor, precum și o experiență desăvârșită pentru utilizatorii europeni.”

Imprimante rapide pentru afacerea ta

Noul copiator Samsung MX7, prin procesorul Quad core crește eficiența și reduce timpul de așteptare. Modelul MX7 pornește în doar 18 secunde și iese din sleep mode în 12 secunde. De asemenea, aceasta oferă o calitate superioară de imprimare a imaginii de 1200 dpi, în timp ce rulează la viteză maximă. Timpul de imprimare a primei pagini dintr-un document monocromatic este de 3 secunde, iar cel al unei pagini în mai multe culori de 4,5 secunde.

Modelul MX7 reduce considerabil timpul de scanare printr-o tehnologie care permite scanarea într-un minut a 120 de imagini și până la 240 de imagini față-verso. De asemenea, chipul de rețea 802.11ac suportă conexiuni mai rapide. MX7 este echipat cu tehnologia Bluetooth Low Energy, care le oferă utilizatorilor o conexiune permanentă, pentru a imprima rapid fișiere atunci când se află în apropierea dispozitivului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea