Stiinta & Tehnologie

#telefon #uscare #apa #baterie #aer comprimat #scurtcircuitare

Cum iti poti repara telefonul daca ti-a cazut in apa

Se apropie vara, iar riscul ca telefonul tau sa fie scapat in apa din neatentie este din ce in ce mai mare. Daca ai parte de un astfel de incident, specialistii iti recomanda cateva metode rapide care te vor ajuta sa il repari.

Specialistii spun ca primul lucru pe care trebuie sa il faci daca ti-a scapat telefonul in apa este sa ii scoti rapid cartela si bateria si in niciun caz sa nu incerci sa il aprinzi. Aceasta este cea mai mare greseala pe care o fac utilizatorii de telefoane mobile, care duce la scurtcircuitare.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a indeparta apa. Expertii nu recomanda folosirea uscatorului de par in aceasta situatie, deoarece aerul cald  ar face mai mult rau telefonului mobil, topind chiar unele componente ale dispozitivului.

Cea mai buna metoda de indepartare a apei din telefonul mobil este aerul comprimat, care este disponibil in benzinarii.

O alta metoda eficienta sunt si cerealele uscate sau orezul. Daca acoperi telefonul cu orez si il inchizi intr-o cutie etansa, o saptamana, acesta va absorbi toata apa.

Poti apela, de asemenea, si la metoda inghetarii. Daca ti-a intrat apa in telefonul mobil il poti pune in congelator, impaturit in hartie sau prosoape, pentru 15-20 de minute.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea