Stiinta & Tehnologie

#service #sistem de functionare #recall #masina

Cum functioneaza rechemarile automobilelor in service

Rechemarea unui automobil in euro /dolari in proces.

Exista cazuri in care producatorii auto fac prima mutare, atunci cand descopera posibile defecte sau pericole la masinile lor si incep procedeele de service pe baza unei anchete proprii. De exemplu, producatorul poate stabili faptul ca un vehicul nu este in conformitate cu un standard de siguranta sau poate descoperi si decide rechemarea sa in service pentru a corecta un defect, inainte de aparitia altor probleme adiacente.

Daca masina pe care o detineti corespunde cu tipul si anul de fabricatie al automobilului rechemat, trebuie sa luati in considerare natura defectului si a rechemarii. Se poate intampla ca producatorul sa va ceara o programare la dealerul auto din apropierea casei dvs sau in situatii mai grave, producatorul poate dispune ca masina dvs sa fie transportata pana la service. Inainte de a va alarma, contactati reprezentantii producatorului auto si cereti informatii cu privire la rechemarile aflate in curs de desfasurare.

Recent, in Romania a fost inregistrat un caz de rechemare a automobilelor in service, cand producatorul auto japonez, Toyota a lansat o actiune de rechemare in service pentru un numar de 12.500 de vehicule posibil afectate la nivelul intregii tari, ce urmau sa fie verificate la pedala de acceleratie .

Posesorii acestor vehicule au primit scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care au fost invitati pentru programari in service. Verificarea unei masini avea o durata de aproximativ 30 de minute, costurile urmand sa fie suportate de catre companie.

Campania de rechemare Toyota a fost o masura preventiva, care avea drept scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de catre Producator ( Toyota Motor Europe), chiar daca posesorii acestor masini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie sau chioar daca masina nu prezinta problema respectiva.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea