Stiinta & Tehnologie

#ghid seo # seo imagini #seo

Cum faci SEO pentru imagini (Ghid detaliat)

De ce imagini si nu altceva? – De ce sa faci optimizare pentru imagini? Cu ce te ajuta sa ai imagini optimizate? In primul rand, pentru traficul din motoarele de cautare, care, daca faci lucrurile de mai jos, ar trebui/putea sa creasca. Exista nise in care imaginile joaca un rol mai important (moda, design, gastronomie, arta, unele magazine online), dupa cum exista domenii in care imaginile nu sunt esentiale.

"Imagini optimizate" presupune si imagini bine alese / prelucrate. Ajuta, asadar, la experienta vizitatorilor.

Apoi, te ajuta ca imaginile / site-ul sa se incarce mai rapid.

Un alt motiv este ca daca imaginile nu se incarca, din diferite motive, sau nu pot fi vazute de unii vizitatori (probleme de vedere), daca imaginile sunt bine optimizate, poti sa iti dai seama despre ce e vorba in imaginile respective, fara ca ele sa fie afisate.

Ce alternative ai la a folosi imagini? Ce altceva poti folosi inafara imagini?

In opinia mea, video (YouTube/Vimeo, cu includere/"embed" in site) este mai bun decat o prezentare (SlideShare, cu includere/"embed" in site), care este mai buna decat o fotografie (pe retele sociale sau pe site propriu), care este mai OK decat doar text simplu (pe site sau in alta parte).

Daca poti sa faci video cu un produs, fa video. Daca poti sa faci o prezentare PowerPoint a companiei tale, poate fi mai persuasiva decat un colaj foto.

Citeste mai multe pe olivian.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea