Stiinta & Tehnologie

#masini #ford #b-max

Cum arata Fordul care va fi produs doar la Craiova

Seful diviziei diviziei europene FORD, Stephen T. Odell va prezenta modelul fabricat la Craiova - B-Max - intr- conferinta de presa organizata maine, 1 martie. Noul minivan Ford va fi cel mai mic vehicul de acest fel al gamei care mai cuprinde C-Max si B-Max. Platforma pe care se va construi noul B-Max este aceeasi cu cea a modelului Fiesta iar masina va avea in dotare usi culisante pentru pasagerii din spate.

Oficialii Ford citati de ANE sustin ca noul model de segment B va fi produs la Craiova intr-o cadenta anuala de 150.000 de unitati, iar 80% din productie va fi exportata. Conform informatiilor ANE, oficialii Ford au gandit masina ca pe un rival pentru Opel Meriva, cel mai vandut minivan european din 2003 pana in prezent.


Ford B-Max a fost surprins in timp ce era pregatit pentru debutul mondial, la Salonul Auto de la Geneva. B-Max va fi construit pe platforma modelului Fiesta. Motorizarile disponibile vor fi de 1.0 litri/90 CP si, posibil, de 1.6 litri/101 CP. De asemenea, diesel-urile 1.4 si 1.6 TDCI vor completa oferta. Primul automobil B-MAX fabricat in Romania ar putea iesi de pe liniile de productie pana la sfarsitul anului.

Directorul general al Ford Europa, Stephen Odell, vede in Uzina Ford de la Craiova una dintre cele mai eficiente investitii ale grupului, in special pentru ca deschide noi oportunitati pentru piata europeana.

Cand a facut oferta pentru uzina de la Craiova, Ford avea in plan o productie anuala de 300.000 de masini si 300.000 de motoare. O crestere majora fata de productia de numai 24.000 de vehicule si 116.000 de motoare pe care o atinsese uzina in 2006.

Citeste mai mult despre Ford B-Max pe 0-100.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea