Stiinta & Tehnologie

#android #smartphone #rezolutie ful HD #inci

Cum arata cel mai mare smartphone cu rezolutie full HD

Producatorul sud-coreean Pantech a lansat recent cel mai mare smartphone de pe piata capabil sa ofere rezolutie full HD. Modelul, intitulat Vega 6, ruleaza sistemul Android si este dotat un ecran de 5,8 inci (15 centimetri), noteaza bbc.co.uk.

Lansarea vine la scurt timp dupa ce compania chineza Huawei a prezentat un model cu diagonala de 6,1 inci, dar care nu oferea rezolutie full HD. Prin cele doua dispozitive, care intra in categoria phabletelor, producatorii incearca sa afle reactia pietei la smartphone-urile cu ecrane foarte mari.

In urma cu doi ani, cei de la Samsung au facut un prim pas pe piata smartphone-urilor mari, prin lansarea modelului Galaxy Note. Desi analistii au sustinut ca din cauza dimensiunilor sale Galaxy Note nu va avea succes, vanzarile au dovedi contrariul, iar Samsung a lansat in august 2012 un succesor cu ecran mai mare. Aceeasi strategie a fost adoptata si de companii ca LG, Sony sau HTC.

Mai multe modele cu ecran mare urmeaza sa fie dezvaluite in cadrul Mobile World Congress, eveniment ce va debuta in data de 25 februarie 2013, la Barcelona.

Sursa foto: phonearena.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea