Stiinta & Tehnologie

#alegere masina #masina

Cum alegi masina potrivita pentru calatoriile cu copiii

O familie numeroasa care adora calatoriile are nevoie de un autovehicul potrivit pentru plimbari dese in afara orasului si chiar in afara tarii. Indiferent ca ai deja copii sau planuiesti sa-ti maresti familia, alegerea unei masini trebuie sa tina cont si de aspectele pe care vrei sa te concentrezi in viitor. Calatoriile vor deveni cele mai bune instrumente de a obisnui copiii cu lumea, cu tot ceea ce-i inconjoara, de la arta la istorie. Iata ce detalii conteaza in alegerea masinii potrivite, pentru aventuri cu intreaga familie:

Spatiul

Primul lucru la care te gandesti cand vine vorba de masina cu care calatoresti alaturi de copii este spatiul. Cei mici au nevoie de confort, mai ales in timpul calatoriilor lungi. Scaunele speciale pentru copii sunt o necesitate in masina, iar in functie de varsta si inaltimea acestora, se pot stabili si dimensiunile spatiului de care ar avea nevoie. Alege un Opel de vanzare, mai vechi sau mai nou, care se incadreaza in cerintele tale. Daca ai mai multi copii, un model tip SUV te va ajuta sa le asiguri confortul necesar, dar daca ai doar un copil si calatoresti pe distante mai scurte, un model combi va fi suficient. Poti achizitiona acest autoturism ca a doua masina a familiei, fiindca avantajul consta in preturile prietenoase cu bugetul.

Fiabilitatea

Orice masina cu care vrei sa pleci la cursa lunga trebuie sa fie fiabila si sa nu te ia prin surprindere intr-un moment neasteptat. Caracteristicile care fac o masina fiabila sunt piesele de calitate si durabile, posibilitatea de a gasi cu usurinta piese si consumabile pentru modelul respectiv, o tehnologie cat mai putin complicata a motorului. Masinile fiabile sunt usor de reparat, chiar si atunci cand prezinta anumite defectiuni, iar costurile acestui proces sunt destul de scazute. Concentreaza-te pe modele ale constructorilor renumiti pentru rezistenta in timp a motoarelor masinii. Aceste aspecte sunt esentiale pentru masina de calatorii a familiei, cu sau fara copii, deoarece nimic nu te poate pune intr-o pozitie mai neplacuta decat defectiunile autovehiculului in vacanta.

Siguranta

Masina cu care calatoresti alaturi de copii trebuie sa aiba si un sistem de siguranta cat mai complex. Daca alegi un model de generatie noua, te vei bucura de o serie de optiuni special dezvoltate pentru siguranta pasagerilor. Acestea includ mai multi senzori care avertizeaza soferul in legatura cu pericolele din jur la schimbarea benzilor, precum unghiul mort. De asemenea, sistemul ISOFIX, de prindere a scaunului pentru copii, este o necesitate pentru orice familie. Acesta este prezent si la modelele mai vechi de masini, dar asigura-te ca verifici orice detaliu inainte de a cumpara o masina. Chiar si autoturismele mai vechi se bucura de dotari precum blocarea deschiderii usilor si a geamurilor din spate, pentru siguranta celor mici, care devin curiosi si sunt imprevizibili. Verifica lista de optiuni pe care le ofera masina si compara variantele care par cele mai potrivite pentru tine si familia ta.

O masina pentru calatorii te va ajuta sa faci mai multe iesiri alaturi de cei dragi si sa-i incluzi pe copii in toate activitatile de recreere. Alege masina care raspunde nevoilor tuturor, acordand o atentie speciala copiilor.

Sursa foto: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea