Stiinta & Tehnologie

#cartus #cartus imprimanta

Cum alegi cele mai bune cartuse pentru imprimanta ta

Cartusele cu cerneala pentru imprimanta sunt piese foarte importante ale imprimantei tale. Fara ele nu poti tipari nimic. Exista mai multe tipuri de cartuse cu cerneala, motiv pentru care e important sa stabilesti in ce scop folosesti imprimanta asa incat sa le alegi pe cele mai potrivite nevoilor tale.

Alegerea cartusului de cerneala potrivit pentru o imprimanta nu este dificila daca respecti un set de criterii. Pe langa cautarea unei potriviri exacte pentru imprimanta ta, ar trebui sa iei in considerare si volumul lunar de imprimare si daca poti economisi bani alegand un anumit cartus de cerneala. Iata cum poti alege cartusul de cerneala potrivit pentru imprimanta ta:

Gaseste cartuse compatibile cu modelul imprimantei

In general, in cartea tehnica a imprimantei este specificat tipul de cartus pe care il poti folosi astfel incat sa nu afectezi modul de functionare al dispozitivului. Totodata, pe piata exista si cartuse compatibile, in descrierea lor fiind indicate de asemenea modelele de imprimanta cu care sunt potrivite. Cartusele compatibile sunt produse de companii terte, care reproduc modelul cartuselor originale. Acestea sunt mai ieftine decat cele originale.

Trebuie tinut cont de faptul ca o serie de imprimante sunt proiectate sa functioneze doar cu anumite tipuri de cartuse cerneala. Indiferent daca achizitionezi cartusele de la un magazin local sau le cumperi online, trebuie sa cunosti numarul / tipul cartusului de care ai nevoie.

Cauta online

Daca nu ai un cartus vechi sau cartea tehnica a imprimantei, cauta informatiile online. Pe site-ul producatorului vei gasi informatiile de care ai nevoie, dupa care poti cauta online cartusele de care ai nevoie. Spre exemplu, daca ai o imprimanta HP, atunci cel mai probabil va trebui sa cauti cartuse cerneala HP. Intri in magazinul online, selectezi compania producatoare, in cazul acesta HP, bifezi numarul modelului si vei gasi cartusul de cerneala de care ai nevoie.

Opteaza pentru cartuse standard sau cu un randament ridicat

Cartusele de cerneala sunt desemnate ca fiind standard sau cu randament ridicat, in functie de randamentul preconizat al imprimarii, adica un numar aproximativ de pagini pe care le pot tipari efectiv. Daca ai un Canon, spre exemplu, cu care imprimi ocazional, ar trebui sa cauti cartuse cerneala Canon cu randament de pagina relativ redus. Aceste cartuse de cerneala sunt ideale pentru imprimantele folosite acasa. Daca folosesti mult imprimanta, adica daca tiparesti mai mult de 20 de pagini zilnic, atunci va trebui sa cauti cartuse cu randament mare.

In magazinul online Toner-shop.ro vei gasi o gama extrem de variata de cartuse cerneala pentru toate tipurile de imprimante.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea