Stiinta & Tehnologie

#lift spatial #ascensor #lift #spatiu

Cu liftul in spatiu! Proiectul inedit propus de o companie canadiana VIDEO

Canadienii au depus brevetul pentru construirea unui ascensor spatial. Turnul va avea 20 de kilometri inaltime si permite transportarea mai usoara a materialelor destinate explorarii spatiale, potrivit mediafax.ro

 

Brevetul a fost depus la autoritatile americane de compania canadiana Thoth Technology, specializata in producerea de materiale destinate explorarii spatiale.

Ascensorul, denumit ThothX Tower, va fi construit din materiale pneumatice ranforsate si va permite transportarea marfurilor economisind 30% din carburantii folositi pentru lansarea rachetelor spatiale clasice. Acesta va fi alimentat cu energie eoliana, furnizata de urbine imense, instalate de-a lungul structurii sale.

De asemenea, vehiculele spatiale precum navetele sau capsulele vor avea posibilitatea de a se plasa pe varful structurii, de unde vor fi incarcate materialele si unde vor putea sa se alimenteze cu combustibil, mai noteaza mediafax.ro.

Astronautii care vor pilota vehiculele spatiale vor fi transportati in varful liftului cu ajutorul unei nacele integrate in structura uriasa.

Edificiul va fi de 20 de ori mai inalt decat cel mai mare zgarie-nori construit, Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri.

Potrivit autorilor proiectului, construirea ascensorului spatial ar trebui sa revolutioneze cucerirea spatiala. Ar putea fi folosit si in scopuri comerciale, precum si in turismul spatial.

Pana in prezent, insa, nu a fost stabilita o data a inceperii acestui proiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea