Stiinta & Tehnologie

#vacanta #masina #caine

Cu cainele in masina, in vacanta

Daca tot a venit si 1 Mai "Muncitoresc", iar majoritatea dintre noi foloseste aceasta zi pentru a pleca intr-o mini-vacanta, m-am gandit ca sunt si multi posesori de animale de companie care ar vrea sa isi ia cainele indragit la drum.

Si cum pana si copiii nostri au dificultati la drumuri lungi cu masina, cu siguranta sunt si animalute care nu suporta prea usor calatoria. De aceea incerc sa va dau mici sfaturi astfel incat sa nu fiti nevoiti sa plecati cu inima stransa pentru ca v-ati lasat cainele acasa cat timp sunteti plecati.

Pentru cei mai multi proprietari de caini, vacanta cu familia incepe adeseori dupa o excursie la medicul veterinar. Cu o buna planificare, pregatire si instruire, cainele vostru se poate bucura de escapadele cu masina, impreuna cu intreaga familie. Exista nenumarate hoteluri, parcuri, locuri de recreere, chiar si parcuri de distractii in intreaga lume, unde animalele de companie sunt binevenite. Iar copiii sunt cei mai fericiti sa aiba cainele drept companie si tovaras de joaca in excursie.

Sa pleci in calatorie cu masina si cu propriul catel, poate deveni o preoblema in cazul in care acesta are rau de masina, chiar si la plimbari scurte, sau daca singura lui experienta de calatorie in automobil a presupus o vizita pe luna la cabinetul veterinar. Aceste animale pot intra in panica sau capata anxietate atunci cand sunt puse in masina. Rezultatul: varsaturi, proteste zgomotoase sau chiar rosul banchetei.

Daca va confruntati cu astfel de probleme, ar trebui sa planificati desensibilizarea prietenului vostru canin prin a-l lua mai des la plimbari cu masina. Calatorii scurte cu consecint,e pozitive, cum ar fi vizite la prieteni si plimbarea intr-un parc, vor invata cainele sa asocieze ceva pozitiv cu o plimbare cu masina. Pentru a-i reduce anxietatea si a-i creste gradul de siguranta ii puteti lasa hamul, ii puteti crea un loc imprejmuit special pentru el sau il puteti pune intr-un cos.

Daca animalul dvs. continua sa fie predispus la raul de masina, este, probabil, mai bine sa-l lasati acasa. In cazul în care acest lucru nu este posibil, adresati-va unui medic veterinar pentru a va recomanda un tratament pentru anxietate si/sau rau de miscare. Exista atat medicatie, cat si metode homeopate care pot rezolva problema stomacurilor sensibile sau minimiza efectele de stres. Sau, daca nu si nu, puteti gasi o gazda temporara pentru el cat timp sunteti plecati.

Fie ca plecati cu masina pentru o ora sau pentru doua zile, va trebui sa pregatiti bagajul corespunzator si pentru pasagerul vostru cu blana. La fel ca acasa, cele mai importante sunt hrana si apa. La magazinul veterinar puteti gasi castroane de unica folosinta concepute pentru cainii iubitori de calatorii.

Pentru a reduce anxietatea cainelui (si a diminua riscul ca acesta sa inceapa sa roada ce gaseste la indemana), pe drum, dati-i sa roada o jucarie, daca se poate cea preferata. Exista acum in pet-shop-uri o multitudine de jucarii din cauciuc sau din plastic, perfecte pentru a mentine atentia cainelui.

Iata si cateva informat,ii suplimentare, ce va pot fi de folos:

- cu toate ca unui caine ii poate placea la nebunie sa ii bata vantul in fata, trebuie sa stiti ca in acest caz poate suferi leziuni oculare si chiar pierderea vederii din cauza resturilor aruncate pe sosea si a insectelor.

- aveti grija la temperatura resimtita de caine in locul unde l-ati asezat. Daca este necesar, deschideti o fereastra sau ajustati aerul conditionat pentru a preveni supraincalzirea si/sau deshidratarea. Expunerea directa la soare ar putea afecta negativ cainii de culoare inchisa, in special pe timpul verii, chiar si atunci cand masina este in miscare si aerul este rece. Este posibil sa fie nevoie sa instalati parasolare pe geamurile laterale.

- nu este bine sa lasati cainele in masina, daca veti fi departe de el pentru mai mult timp. Masinile se pot incalzi rapid atunci cand le lasati la soare. Daca mergeti intr-un parc de distractii , gradina zoologica, sau alt loc unde cainele nu este binevenit, incercati sa gasiti uin loc special in apropiere unde sa-l puteti lasa cat timp sunteti ocupat.

- atunci cand calatoriti ar fi indicat sa-i puneti cainelui dvs un medalion cu numele si numarul de telefon la care puteti fi gasit in caz ca il pierdeti. Ganditi-va ca numarul de acasa n-ar fi de mare ajutor daca il pierdeti in Bulgaria si voi sunteti din Bucuresti.

- atunci cand vreti sa va cumparati o masina noua, puteti intreba despre accesorii de calatorie disponibile pentru animalele de companie. Unii producatori auto ar putea avea astfel de oferte personalizate pentru proprietarii care calatoresc cu animalele lor.

Distractie placuta in vacanta, alaturi de familia si de cainele vostru!

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea