Stiinta & Tehnologie

#contract verbal #anpc #telefonie mobila

Contractele verbale cu operatorii de telefonie mobila nu au valoare juridica

Prelungirea contractelor de telefonie mobila la telefon nu are valoare juridica .

Operatorii de telefonie mobila incheie contracte telefonice cu clientul, insa acestea nu au valoare juridica daca se ajunge in fata ANPC sau in instanta.

Clientii sunati de operatorii telecom pentru prelungirea contractelor sau adaugarea de optiuni pot renunta la acestea ulterior, in absenta unui act scris. Daca operatorul de telefonie mobila refuza, poti depune o plangere la ANPC sau il poti actiona in judecata cu siguranta ca vei castiga procesul.

“In situatia in care operatorul de telefonie prezinta in sustinerea si dovedirea clauzelor contractuale verbal agreate cu utilizatorul, inregistrarea convorbirii prin care s-au intalnit cele doua acorduri de vointa, tot nu sunt indeplinite toate conditiile de fond impuse de legea privind protectia consumatorului ”, a explicat pentru Capital, Mihaela Badescu, Senior Partner la Societatea civila de avocati Cladoveanu, Badescu & Associates.

Incheierea contractelor verbale incalca drepturile consumatorilor prevazute OG 21/1992, care prevede dreptul de a studia ofertele pe suport de hartie.

Clientii care cred ca sunt victima unor abuzuri din partea operatorilor de telefonie mobila se pot adresa ANPC si pot contesta intelegerea verbala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea